HALLEN!

Renoveringsuppdatering! Vet att det är ett gäng som noga följer renoveringen steg för steg – verkligen roligt! Vi kämpar på som ni vet och nu närmar vi oss slutet!

Byggarna har börjat uppifrån och sedan jobbat sig neråt, så det sista som göra blir hallen.

Det är alltid bra att reflektera lite kring hur vi gjorde sist och vad som blev bra/mindre bra. En erfarenheter som vi tar med oss från lägenheten och den renoveringen är bland annat att ha större yta med klinker i hallen är tacksamt, inte minst om man har barn, men oavsett det! Hade vi gjort om i lägenheten idag så hade vi valt klinker i hela hallen och inte bara en ruta. Så i huset blir det med andra ord klinker i hela hallen. Då kan man lätt knalla in med skor, barnvagn och matkassar utan vara rädd för att golvet ska ta stryk.

Så här såg hallgolvet ut i vår lägenhet


Till huset var klinkern det enkla valet när det kommer till golv, vi hittade ett som vi båda gillade direkt och som också känns tacksamt för smuts och grus. Det kommer, precis som badrumsgolvet, från fantastiska Bricmate! Älskar deras produkter, allt är supersnyggt och kan inte bli fel! Den är levande, fin grå nyans som går otroligt fint ihop med det övriga golvet vi valt.

Här ser ni plattan, även den ska vara större modell, 30×30, ihop med lite färgprover!

Denna platta heter M36 Creppo di gre och har en matt nästa lite len yta.

Eftersom hall, kök och vardagsrum är på samma våning och de kommer gå ihop känns det viktigt att se över så att färgtankarna för de övriga ytorna går ihop överallt. Här ligger lite av tankarna på kulörval till nedervåningen, lite av färgproverna när vi klurade på luckfärg.

Vi har landat i att hallen ska få vara vit, den är ändå ganska liten och behöver sitt ljus. Däremot kommer ytterdörrens insida att målas i en grå ton som går hand i hand med de övriga färgerna på våningsplanet.

I hallen kommer också en skjutdörrsgarderob att byggas på plats i ena änden av hallen men också en inbyggd hylla. Vi nyttjar i vanlig ordning ytorna maximal och istället för att göra en redan vinklad vägg rak, så använder vi hålet till en hylla där vi enkelt kan lägga post, nycklar och krafs som man vill släppa från händerna när man kommer innanför dörren. I hyllan har vi även planerat in ett eluttag så mobilerna har en given laddningsplats och kanske inte behöver ligga på köksbänken:/

Hallen åt det hållet skjutdörrarna kommer att bli, och andra bilden, där reglarna syns är blivande toalett och tvättmaskin/torktumlare.

Det som är på gång att bli toalett/tvättstugan är alltså ett tidigare förråd. Så här dras det in nya rör för vatten och avlopp som ska kopplas på utanför huset. Stor apparat men många grannar som gjort det innan, så det går;)

Idag när Johan var ute en snabbis var alla rör redan nerbilade i betongen, så nu ska hålen fyllas igen, värmeslingor i och den på med klinker. Längtar!!

Nu har Iris precis somnat och vi ligger och planerar lite inredning för rummen:)

Ha en skön kväll!

Matilda

Inlägget HALLEN! dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *