DIABETES OCH OPERATION

Idag ringde klockan lite över sju. Det är så mycket enklare att gå upp nu när det kommer in lite ljus igenom rullgardinen. Visst är det? Svirade morgonrocken om mig och satte på kaffet. Sedan lade jag i ägget och gjorde i ordning en skål med yoghurt och granola.

Idag är ingen vanlig måndag. Min allrakäraste syster ligger på operationsbordet. Det har ingen i vår familj gjort tidigare. Har alltid haft en himla tur med allt sånt. Men 2017 blev inte Jullans år. Hela sommaren gick hon omedvetet omkring med Diabetes typ 1. Och det var först efter många långa tuffa veckor som hon fick diagnosen. I samband med detta diagnostiserade de även henne med en rubbning i sköldkörteln. Den som sätter takten på ämnesomsättningen i hela kroppen. Det var bara att både att lära sig allt om diabetes och vänja sig vid fyra sprutor dagligen och sedan utöver det behöva ta tabletter resten av livet för både förhöjd och underproduktion av sköldkörteln. Men Julia är den starkaste jag vet. Och jag vet att operationen kommer gå jättefint. Men det är läskigt bara. Och otroligt olyckligt. <3

Efter att knappt ha vetat vad diabetes inneburit så blev jag tillsammans en en grabb med diabetes och i samma veva fick även min syster det. De två som står mig absolut närmast. En viktig sjukdom som kan vara livsavgörande om man inte är insatt i vad som kan hända och hur allt går till med blodsockervärde och insulin. Vad är ert förhållande till diabetes? Har ni några i er omgivning med sjukdomen?

Nu ska jag koka mig i en kopp kaffe och kicka igång jobbdagen. Så kul att ni är en del som läser! Trodde inte så många läste bloggar längre. Och jag blir extra glad varje gång ni skrivit ett rader i kommentarsfältet. Ha en fin måndag! Puss!

Inlägget DIABETES OCH OPERATION dök först upp på kajsasven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *