Middagsdejt

Så blev det ikväll en spontan middagsdejt p g a det där spontana mormor-barnvakteriet.

För några år sedan hade jag nog inte kallat något jag visste om redan 36 timmar innan för spontant. Men i småbarnsföräldralivet är det tokspontant att hamna på en restaurang på tu man hand utan att planera det si så där ett kvartal innan eller så.

Hur som. Ut kom vi och så hamnade vi på Borgmästargården som alldeles precis släppt ny meny.

Tyckte först att det var folktomt på stället, tänkte att så är det kanske en random tisdag liksom. Tills folk började ramla in strax efter 19 (när vi var klara) och jag insåg att småbarnsföräldrar nog även har en annorlunda syn på när spontana middagar på en tisdag förtärs.

Andreas tog burgare som han vid bildögonblicket muttrade ”om han kunde få börja äta snart”. Och jag tog ’lobster bun’ och risotton.

Risotton är det där till vänster som ser halvaptitligt ut, p g a har färgats lite lila av rödvin, men var magiskt.

Likaså kan jag dock inte säga om hummern. Inte för att den inte var vällagad, för det var den, utan den var bara inte vad jag tänkt mig. Jag hade förväntat mig en varm hummerröra (av någon anledning) och i en ’bun’. Denna kändes mer som en skagen-slider, typ…. Alltså kall hummerröra i litet hamburgerbröd. Nja på den.

Istället stal jag av Andreas parmesan-pommes så fort han tittade bort. Någon gång körde jag till och med ”åh titta där!”, pekade på något åt andra hållet och tog en pommes med andra handen.

Och sedan åkte vi hem, som sagt typ när alla andra anlände till restaurangen för att börja sin middag, och plockade fram lördagsgodisrester och såg de två sista avsnitten av senaste serien.

Minus på skagenröran men plus på allt annat.

Inlägget Middagsdejt dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *