Leklera

Leklera

Detta behövs: 

5 dl vetemjöl

3 dl salt

2 msk citronsyra

2 msk citronsyra

2 msk matolja

4-5 dl kokande vatten

Karamellfärg efter vilken färg din tröja har idag (nä, skoja bara, välj vilka färger ni vill)

Gör så här:

• Blanda alla torra ingredienser och rör ihop.

• Koka upp vatten.

• Häll på olja och kokande vatten på de torra ingredienserna och kör med degkrokar tills degen är slät och släpper lätt från kanterna. (Gällande vattnet så börja med 4 dl och kör sedan på känsla tills degen känns bra. I min blev det 4,5 dl vatten.)

• Låt degen svalna till och lägg den sedan på bänken/bakbordet/vart du nu står och knåda till lite. Här kan det vara bra att ha lite mjöl på händerna tycker jag.

• Dela upp degen i så många färger du vill ha och lägg sedan bitarna i var sin skål.

• Häll på karamellfärg och knåda in. Tips 1 – ta lite i taget. Tips 2 – använd plasthandskar, om sådan finnes i hemmet, om du inte önskar en fin regnbågsfärg på händerna till jobbet dagen efter. (Särskilt inte om du ska råka somna om och försova dig. Blir attans svårt att hinna prioritera skrubba-bort-karamellfärg-moment då.)

• Klart!

Receptinspo hittade jag via Pinterest hos Tidningen Hembakat och har bara modifierat en anings. 

Inlägget Leklera dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *