Söndag, pyjamashäng och scones

Igår rymde vi hemifrån redan på förmiddagen p g a att 1. Andreas inte alls skulle vara hemma (bara glömt att meddela att så var fallet) och 2. Jag började dagen med att titta på vyn över vardagsrummet och tänkte ”städade jag inte här nyss?!” för att sedan öppna kylskåpet och tänka ”städade jag inte här nyss?!” och gjorde så på ungefär 7 andra platser i hemmet.

Då ropade jag till tjejerna och med orden att vi skulle klä på oss och mot ett äventyr. Så tog vi tåget mot grannstaden Kristianstad och hängde på museet, bland allt mellojippo och dansade med Bolibompa-draken. Kom inte hem förrän klockan närmade sig 19 då vi var trötta men väldigt glada.

 

Idag har vi dock hemmamys och började dagen med att baka scones. Lilla loppan hjälper gärna till.

En del mjöl…

Vi gjorde sconesen lite torrare i degen och formade dem till bagels. Eller på svenska – kringlor.

Någon hade lite svårt att vänta tills allt var klart och osttjuvade lite.

En som istället var helt förlorad i iPaden och knappt märkte att vi dukade fram. Efter fyra rop där sista lät ”ALTHEEEEEEEAAAAAA!” så kom hon dock.

Jag har helt snöat in på att ha banan och salt på mackorna. Hur gott som helst. Antar att det är den salta anledningen att man gillar att ha jordnötssmör på också?

Någon annan körde klassisk Philadelphiaost-sylt-kombo.

Sedan dansade vi till mellolåtar, filmade roliga boomerangklipp och körde hinderbana.

Nu är det snart lunch och annars idag så blir det nog mest att pyssla runt i hemmet, ostöka vardagsrummet och får jag riktigt feeling så städar jag kylskåpet. Igen.

Inlägget Söndag, pyjamashäng och scones dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *