3 TATTOOS

Hur många tatueringar har du?
–  Jag har totalt tre stycken tatueringar. För ett år sedan hade jag inte någon.

2. Vad för slags tatueringar har du?
– Små, betydelsefulla saker som jag tycker både är väldigt coola men som också har en story bakom sig. En nymåne på fingret. Ett slutet ögonlock på ett annat finger. Och så har jag ett öga på höger vad.

New moon

3. Har du alltid velat tatuera dig?
– Jag har alltid tyckt det varit ofaaantligt snyggt med tatueringar. Särskilt hela sleeves och annorlunda coola små detaljer. Och precis som många andra så gick jag och funderade länge, länge på om och isåfall vad som jag skulle tatuera. Jag ville ju inte göra något bara för att. Sen när jag var ute och backpackade så bara slog det mig – Varför inte? Vad gör det om hundra år om jag har en måne på mitt finger? Jag kommer förmodligen alltid jobba i modebranschen, där det bara är en del av min stil. Jag kommer inte sätta mig på en bank och bli ekonom eller något annat yrke där tatueringar inte skulle vara särskilt passande. Man ska inte tänka så mycket. Jag ville ha en tatuering, och så blev det. Och nu har jag förälskat mig. Förlåt mammi, men det kommer bli fler.

Eye tattoos

 

4. Vad betyder dina tatueringar för dig?
– Min första tatuering betyder allra mest. Min lilla nymåne som sitter på vänster hand. ”And the new moon’s like a white blank page on which to speak your dreams out loud. A new beginning. A start of something good”. Min backpackresa som jag gjorde på egen hand blev också en resa genom livet. Det var så behövligt. Jag lärde mig saker. Både om mig själv, världen och andra människor. Jag såg allting ur nya perspektiv. Varenda kväll beskådade jag stjärnhimmeln och blev gång på gång påmind om hur små vi är. Hur liten betydelse vi har på jorden. Att ett litet misstag eller ångest egentligen inte betyder något alls. Det finns så mycket större saker. Viktigare saker. Min långresa blev en nystart. På ett hostel i Australien hade jag min jobbintervju för min tjänst på Bubbleroom. När jag kom hem från min tre månaders expedition kom jag också hem till nytt jobb, ny stad, ny lägenhet och så småningom också ny grabb. En nystart. Ett vitt blankt blad. Min andra och tredje tatuering gjorde jag i samma stund och står egentligen för ”seeing is believing”. Först och främst gjorde jag ögat på benet för att jag gillar den rent estetiskt. Men jag gillar även budskapet. Man ska inte tro eller döma allt man hör, utan först när man sett det med egna ögon. Och för mig innebär det också att kunna se allt med nya ögon. Ur nya perspektiv.

Inlägget 3 TATTOOS dök först upp på kajsasven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *