Våra påskdagar

Skärtorsdagen firade vi in med risnudlar i miso med cashewbollar som gjordes på cashewnötsmjöl, skorpmjöl, lök och kryddor. Lite salladslök, myntablad och chiliflakes på det.

Långfredagen kickade jag igång med att gå och träna ett pass. Nya pjucks är fixade efter att de förra fått hänga med så länge att det var hål lite överallt i dem. Kanske borde jag tänka på att rassla fram en annan träningsväska också och sluta sno stora loppans…

På långfredagseftermiddagen tog vi oss hem till päronen för påskmiddag. Och jag försökte trotsa vintern och istället locka fram våren med ankelstrumpor i sneakers. Gick väl, med facit i hand, si så där eftersom en snöstorm drog in.

Sedan sov vi vår absolut sämsta natt på länge. Juni var arg, hade kanske magknip… eller ont i öronen… eller växtvärk… eller vad det nu kan ha varit och hon somnade någon gång efter 05 och jag själv vid 05.30. Huh!


Tur var väl att vi hade en mysig dag på Persgård planerad tillsammans med Kajsa och hennes familj. Juni och Andreas stannade dock hemma eftersom vi inte riktigt hade koll på varför hon sovit så dåligt under natten plus att hon inte hade energin på topp (av förklarliga skäl).

Vi kramades (och outfitmatchade) med lamm, hälsade på hos korna, plockade ägg inne hos hönsen, fick släppa in hästarna och Althea fick rykta en liten ponny. Om hon pratade om annat på vägen hem? Nope.

Sedan gjorde jag en krans av videkvisar och fick hjälp på Instagram med de där hette egentligen. Fast… Lite förvirrad är jag fortfarande men mest röster hamnade videkissar. Tror jag…

Kransen hamnade sedan här och under söndagen fick vi också ett ryck och rensade och städade ur förrådet som angränsar till hallen. Resterna av min och Rebeccas loppis åkte till välgörenhet och tror att det blev fem(!) sopsäckar som fylldes.

Sedan spelade vi igenom alla barnens spel. Kan meddela att en snart-femåring är attans vass på Memory.

Natten mellan lördag och söndag var förresten ännu en dålig natt, men denna gången lyckades jag hjälpa lilla loppan att häva ilskan lite bättre. Jag gillade bara läget.

Bland annat struntade jag i att vi skulle sova i sovrummet (då blev hon nämligen bara arg/rädd) och bäddade istället upp i vardagsrummet. Här låg vi en låååååååång stund med lamporna tända och läste bok. Ungefär tills klockan närmade sig 03 och jag berättade en vansinnigt tråkig historia om en kanin – då somnade hon.

Idag önskade två tjejer pannkakor till frukost så vi gjorde pannkakstorn av amerikanska pannkakor i minivariant. Varma hallon, grädde, smör, sirap och riven vit choklad.

Vid lunch åkte vi hem till Petra och Anakin och blev alldeles bortskämda med lek och våfflor. För att inte tala om sol. Vi gick faktiskt runt i trädgården utan jackor en stund.

Och så njuter inredningsögat som vanligt i deras hem. Plus att jag inser att jag mer och mer längtar efter en utsikt, eller kanske att inte bo fullt så tätt inpå som vi gör i vårt kvarter.

Men å andra sidan trivs vi med precis allt annat så de där utsiktstankarna får viftas bort för ett tag.

Pannkakor till frukost och våfflor till lunch. Bra avslut på denna påskledighet.

Och så var det ”måndag” imorgon och en ny vecka väntar. Utvilade är väl kanske inte rätta ordet efter den dåliga sömnen under påsken men ändå energipåfyllda.

Hoppas att ni haft en fin påsk ?

Inlägget Våra påskdagar dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *