Det där med träning

Hej fina ni

 

Som ni alla vet så älskar jag att träna. Det är en stor del av mitt liv men jag har gått mer och mer från att träna för ”att hålla mig snygg och vältränad” till att träna för hur det får mig att må.

Jag älskar god mat och gott vin och det vill jag aldrig vara utan eftersom det, enligt mig, är livets njutning.
Jag kunde förut känna ångest och få dåligt samvete när jag åt och drack gott. Men jag har jobbat jätte mycket med mig själv och inser nu att så länge jag tränar så pass mycket som jag gör så kan jag absolut äta gott och njuta. Men det ska ändå inte sitta där. Bara för att jag tränar så borde jag få unna mig….. Nja, det klingar fel. Träning och att äta god mat ska inte vara sammankopplat så hårt.
För det kan slå så fel på hjärnan då. Om jag hamnar i en träningssvacka, får jag inte äta gott då? Jag tycker man ska ha en hälsosam inställning till både mat och träning. Lagom är bäst. Och lagom är hälsosamt.

 

 

Jag började läsa bloggar och följa andra träningstjejer med samma inställning som jag ville ha, och det har hjälpt jätte mycket.
Det jag vill säga är att lagom ÄR bäst. Bland annat @joannaswica och @kamperhaug.

Men som sagt, jag älskar att träna och känna vad träningen gör för min kropp och knopp. Jag älskar att känna mig stark i kroppen. Och känslan efter ett extremt tufft träningspass är oslagbart, jag får en kick av endorfinerna. Jag älskar att starta dagen med ett träningspass och kicka igång kroppen ordentligt.

Och eftersom jag tränar så mycket som jag gör så kräver kroppen mycket mat.
Jag älskar också att träna inför en tävling, tough race är fortfarande bland det roligaste jag gjort och jag har aldrig varit så vältränad som då. Men så vill jag inte leva året runt, jag vet vad som krävdes och då var jag extremt strikt, framförallt med maten. Men träningen med Alex @activeform är bland det roligaste jag gjort och jag lärde mig jätte mycket. Jag håller fortfarande samma grund i både träningen och kosten.

 

Ok, jag tycker inte heller att man ska vara överviktig eftersom det i sig är väldigt ohälsosamt för kroppen. Det är inte hjärnfysik att förstå att man ska göra av med mer än man stoppar i sig för att gå ner i vikt. Och det ÄR faktiskt inte så svårt. Träna 3-4 gånger i veckan, ge sig ut och spring nån gång i veckan och äta hälsosam och att äta rätt mat fler dagar i veckan än att ”unna sig” för ofta. Man kan fortfarande dricka nåt glas vin ibland även om man håller på med en viktresa. Jag har varit en ”mullig tjej” Och det trivdes jag inte med. Överdrivet mycket fett är inte hälsosamt på kroppen.
Man kan laga så otroligt mycket nyttig och god mat även om man vill gå ner i vikt. Det handlar bara om karaktär och att bestämma sig, och planering såklart.

MEN, det jag vill poängtera med hela detta inlägg är att man ska försöka vara hälsosam åt bägge håll. Träna, ät gott, ät rätt och må bra. Och träning och att ”unna sig” godis eller vin ÄR inte sammankopplat.
Gör som du vill. Vill du trycka en påse chips, gör det. Vill du ut och springa 1 mil och köra 50 burpees för att köra slut på dig totalt, gör det. Allt är fine liksom.

Samma tillfälle. vänster bild spänner jag musklerna, höger avslappnad. Viktigt att visa tycker jag.

Jag är just nu i fjällen med min familj, åker snowboard hela dagarna, dricker vin och äter både chips, nyttig mat, onyttig mat och godis. Och jag känner ingen ångest alls. Däremot längtar jag efter gymmet och mina endorfiner. Men det är viktigt att göra precis det man vill utan att må dåligt. Unna kroppen vila och njut.

Inlägget Det där med träning dök först upp på Marit Orrebo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *