Så fyllde han år

Igår var det Andreas dag, inte mindre än 35årsdag minsann, och vi firade mest hela dagen.

Stora loppan var den som vaknade tidigast av oss, till och med innan klockan jag hade ställt ringde, och utbrast exalterat ”idag fyller pappa år!!”.

Så gick vi ner och gjorde en frukostbricka och en presentbricka som levererades till tonerna av Ja må du leva ?

Det är något speciellt med födelsedagar minsann.

Vi familjefirade med lunch vid havet och även om jag kanske hade önskat lite mer av besöket (notera dock att jag är lite yrkesskadad efter några år i restaurangbranschen och kan vara ”lite” petig med det dära) så var smakerna ?? För att inte tala om uppläggningen på min morotsrisotto – hur fint?

Efter lunchen så följde tjejerna med mormorn hem och vi begav oss tillbaka till stan och… vilade(!). Det var något år eller två eller kanske tre sedan jag tog en eftermiddagsvila.

Efter vila, husstädning och piffande så begav vi oss till Borgmästargården där vi kvällsfirade tillsammans med vänner. Älsk på det.

För min del blev det en ”sweet taco” till dessert som var slurpslurpig, precis som resten av besöket, och sedan avslutade vi inte förrän småtimmarna kommit och efter ett x antal glas bubbel och ungefär lika många skratt.

Lite mosiga är föräldrarna i det här hushållet idag eftersom stora loppan ville att vi skulle komma och äta frukost med dem idag. Så efter en cirka fyra timmars sömn så kramade vi tjejerna hårt och drack kaffe ute i Hällevik.

När de barnvaktas så går det först en stund där jag tycker det är så skönt, hålla-koll-ansvaret och medlar-ansvaret lyfts bort för en liten stund och man kan utan att ha minsta dåligt samvete göra något bara för sig själv… Den där stunden går dock ofta över väldigt fort. Sedan ser jag deras leksaker, deras små kläder och inser hur tyst det är i huset utan dem.

Då blir en som Ronja Rövardotters pappa och utbrister ”de fattas mig!!”. Förutom Rövarborgen då. Men annars, typ så.

Inlägget Så fyllde han år dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *