2 MAJ


Vår månad är här. Min favorit av dem alla tolv. Maj månad skvallrar om cykelrundor under rosa himmel, premiärbad, glassbåtsöppning, tält i trädgårdar och doft av nyklippt gräs.

En tid tillbaka som känns lika trygg som nu. När man hällde upp mormors saft i en bringare och städade lekstugan. Tog ballerina-pauser på lekstugetaket som egentligen var för varmt att sitta på. När man hade ett litet trädgårdskit med små handskar och små krattar för man ville göra likadant som mor. När man kom upp efter ett kallt bad och pappa stod på bryggan och var redo med handduken. Maj!!!

Det luktar helt enkelt lycka den här månaden. Idag var en trevlig torsdag! Egentligen vilken torsdag som helst, men ändå väldigt härlig. Efter en lång jobbdag så längtade jag ut till kvällssol och D-vitamin.

Så här rosa var himmeln när jag skriker HEJ till Julia och Gabriel som cyklar förbi nedanför oss. Jag promenerade bort till mormor och kramade om henne en stund, och sedan köpte jag iskall Fanta på Coop. Dels för att det är Filles namnsdag och jag hade glömt det, och dels för att Fanta var morfars dryck. Ville bara sända honom lite tankar.

När jag kommer hem igen så står J & G utanför med en skål popcorn, en skål med ranchdipp och ännu mera Fanta. Som att den här torsdagen kunde bli ännu bättre!!!

Vi kollade fotboll och åt…. tre….. sådana här skålar med popcorn. Aldrig har det varit så gott tidigare. Smör + salt = Hallelujah.

Utanför började det skymma och himmeln blev bara ännu vackrare. Genom högtalaren spelades Kaleo.

Jag var i chock över hur varenda popcorn kunde ge så mycket smak!!! Likt kaffe och tryffel. Blir lika chockad varenda gång för jag hinner emellan varje gång glömma hur fantastiskt jävla gott det är!

En vanlig torsdag men med det där lilla extra. Ibland krävs bara kvällssol, popcorn och grannar.

Inlägget 2 MAJ dök först upp på kajsasven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *