VI ÄR I VERONA

Så kom vi äntligen iväg på en systerresa som vi pratat om att göra väldigt länge. Men med renoveringar, barn och familj är det inte helt enkelt att få ihop det.

Vi blev tidigare i år inbjudna till Verona av pastakungen Giovanni Rana, vilket vi tycker blev en perfekt kombination av destination, upplevelser och tid tillsammans.

Väl på plats i Verona checkade vi in på hotellet och åt lunchbuffé, och på riktigt – den godaste mozzarellan vi ätit!

Efter lunchen fick vi besöka Giovanni Rana fabriken där pastan görs, paketeras och utgår ifrån. Det var pasta högt och lågt! Vi fick också testa på att göra egen pasta, det var första gången för oss båda! Vi tyckte det var väldigt kul men mycket svårare än vi trodde från början. Olivia fick dock högsta betyg av Giovanni själv:)

Någonstans vid den här tiden hade vi behövt en liten nap, men då var det dags för ett besök på en vingård, Rocca Sveva di Cantina di Soave där vi även åt middag. Tröttheten förbyttes ganska snabbt till total fascination!

Som om vi inte var nog blown away av alla vintunnor och den magiska miljön så skulle vi bli totalt överraskade när vi fick se platsen vi skulle käka middag på.

Ja ni förstår ju själva! Ord är överflödiga och vi blev nästan stumma av inramningen och utsikten. Aperitivo, risotto, pasta, kött och chokladfondant.

Trots lite mulet väder så fick vi ändå se solen gå ned från höjden där vi åt. Det var så vackert att vi hade kunnat sitta där hela natten.

Efter en späckad gårdag blir det idag lite lugnare på dagen för att framåt kvällen åka ut till Ranas familjegods för gemensam middag!

Kram Matilda & Olivia

Inlägget VI ÄR I VERONA dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *