I vanlig ordning kryddar jag snaps till midsommar, om än lite tidigare i år eftersom syrenerna (tyvärr!!) snart har blommat över. Så vill ni testa denna snaps till midsommar rekommenderar jag att gå ut och plocka snarast!
Du behöver:
– 75 cl brännvin special
– 3 till 4 dl syrenblommor
Gör så här:
Dra av blommorna från blomsterklasarna; inget brunt, grönt eller några kvistar ska med i spriten. Häll upp brännvinet i en tätslutande flaska eller burk, och ha i blommorna. Klart! Låt stå svalt och mörkt, men smaka av snapsen dag 2 och sedan med jämna mellanrum så att det inte blir för starkt. När du fått smaken du vill ha silar du bort blommorna och, om du vill, filtrerar snapsen i ett kaffefilter. Låt stå i kylen fram tills användning. Två dagar före midsommar tänker jag slänga i ett par skivor citron för lite friskare smak. Skål!
Inte någon syrenfantast? Prova något av mina andra snapsrecept:
– Eukalyptussnaps
– Flädersnaps
– Rabarber/kardemummasnaps
– Mynta/lavendelsnaps
Inlägget syrensnaps dök först upp på Johanna Montell.