KALAS OCH BALUNS FÖR IRIS!

Helgens firande är över och det blev verkligen en så lyckad lördag för Iris! Olivia och hennes familj, mamma och pappa var på plats för att redan tidigt på lördagen påbörja allt som skulle göras.

Eftersom vädret är urhärligt (nästan för härligt emellanåt) planerade vi givetvis kalaset ute. Johan hissade flaggan, Olivia dekorerade under äppelträdet, pappa gjorde lemonad, mamma underhöll alla barn och jag sprang lite mellan allt.

När gästerna anlände på eftermiddagen var allt på plats, dricka, frukt, kakor och bakverk som Iris mormor och farmor bakat.

Allt upplagt på härliga stora färgglada fat, honey combs i trädet tillsammans med små bilder på Iris under hennes första år.

Vi gjorde dekoren enkel, ett lätt tyg med urklippta bokstäver i gulliga tyger fäst med nålar fick hänga bakom bordet.

Gästerna satt på filtar och vid ett par bänkbord.

Vi i familjen hann till och med ta en bild tillsammans, jag, Olivia med våra barn och föräldrar. Vi glömde bort det på mitt och Johans bröllop så är väldigt glad för denna bilden. Att få alla att kolla i samma kamera samtidigt och bli bra är en utmaning, men tycker denna blev härlig!:)

Efter fikat blev det sång och tårta, en tårta som Olivia gjort. Hon är så duktigt både på smakerna och det visuella! Jag ville ha det färgglatt och lite spralligt, inte för ”vuxet genomtänkt” och detta blev perfekt!

Den stora färgklicken kom när man delade tårtan!

Jag sprang in och ut från huset och kokade kaffe, jag borde investerat eller lånat fler termosar:) Men jag älskar att ha huset fullt av vänner och släkt som skrattar och har trevligt med varandra!

Till sen eftermiddag blev det grillning för hela högen. Vi hade köpt massa härliga korvar, gjort kycklingspett, olika sallader och tillbehör. Johan grillade och Iris klättrade i ett hav av paket (ska visa massa fina presenter i ett eget inlägg).

Vi fyllde också en skottkärra med all dryck och öste på is. Så det var en blandning av vin, öl och dricka för att blanda drinkar för den som var sugen på det!

Sen har vi det här med tallrikar och bestick till många… till fikat körde vi gammalt vintageporslin för koppar och fat, men till maten gjorde vi det enkelt för oss, papptallrikar. Det blir så mycket disk ändå med glas och bestick. Tog emot lite men sen kände jag bara, skitsamma, och det blev ju inte mindre gott eller trevligt för det. En bra lärdom för mig.

Kalaset avslutade med femkamp, blandade jag mellan vänner och släkter, det blev riktigt lyckat. Vi skratta så vi grät emellanåt. Det finns några riktigt tävlingsinriktade människor i våra släkter och det märktes kan jag lova!

Det blev en så bra lördag på alla sätt! Trötta men glada.

Ny vecka och nästa helg laddar vi för bröllop på Värmdö!

Matilda

Inlägget KALAS OCH BALUNS FÖR IRIS! dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *