EN DAG I LIMONE

Inlägget innehåller ads

Vi öppnar dagboken från det kapitel vars rubrik är Italien igen . Det har blivit tisdag och vi vaknar upp i rum med balkong utöver Piazza Del Erbe. Filip har redan vaknat. Trots att jag är väldigt morgonpigg av mig så är han alltid redan vaken när jag slår upp ögonen. Det älskar jag. Solen skiner och vi har bestämt oss för att köra norrut.

Vi packade in strandväskorna i bilen påbörjade vår rutt med slutdestination Limone Sul Garda. Någonstans vid byn Maclino kom hungern och kaffesuget ikapp och vi stannade till på ett litet frukost-hak längs vägen. En baguett med prosciutto och XL Espresso senare så körde vi vidare. ☕🥖

Och anlände till denna ljuvliga plats. Tänk att hoppa ur bilen och mötas av detta! En mysig liten hamn med ett stort berg som trots alla färgglada hus fick uppmärksamheten. Limone Sul Garda är en liten by som ligger ganska högt upp vid Gardasjön. Här är nästan allt gult och doftar citron. 🍋

Fina Gabriel och Julia gjorde sig väldigt bra i denna stan.

Här hade man ju kunnat spela en och annan runda skitgubbe och tryckt ner några påsar chips. 🍿

Eftersom att Limone är en gul by så kändes det obligatoriskt att testa deras Limoncello-glass. Julia gav den 9/10 i betyg. Ni är många som frågat om Jullans rosa sandaler, och dem hittar du HÄR. Strandväskan i nät hittar jag inte länk till, men HÄR finns en svincool gul och HÄR är en svart. 🍦

Tänk att folk bor så här. Liksom äter lunch, fikar, tränar, tvättar och går till jobbet. Här. På detta torg! Surrealistiskt. 🕌 📷

Fille lagom varm och törstig på sin Cerveza Grande. Fin är han.

Eftersom vi befann oss i en gul by så klädde jag mig så klart i gult.

Offshoulder-blusen hittar du HÄR och shortsen HÄR.

Mor och far! Finaste mor och far. Som under denna resan firade sin tjugofemte bröllopsdag. Jag är så innerligt tacksam att vi fick följa med och fira er. Att spendera dagar med er är det absolut bästa jag vet. Precis som er vill jag bli när jag blir stor. 💋

Efter härlig förmiddag och en håll-käften-pasta vid vattnet så längtade vi ner till plurret. Trots att det var lite mulet ibland så var det otroligt varmt. Ni vet sådan riktig fuktig utomlandsvärme. Så vi riktade bilen mot Salò igen och haltade ner på de vassa småstenarna. ⛱

Julia och Gabbe hade redan badat i Gardasjön men de var glada av att kunna checka av ytterligare ett dopp i Del Lago Sul Garda.

”Mamma, titta hit, skitcoolt!”
”Men Kajsa, vad är det för vinkel!?!”
”Bara le! Blir skitfint. Ny profilbild”

När vi hade torkat till, badat igen och gått strandpromenaden hemåt igen så landade vi en stund på hotellrummet. Duschade av oss, bytte om och tog ett glas bubbel på vår balkong. Sedan gick vi ner och satte oss på ett mysigt litet ställe precis intill torget vi bodde på.

Jag har ju den där öl-appen, Untappd, där jag checkar in och recenserar alla roliga öl jag dricker. Har ni också den så får ni gärna lägga till mig, @kajsasven heter jag. Så kanske vi kan bli öl-kompisar. På detta stället checkade jag in min 100:e öl. Det blev en Goose IPA som var avgörande. 🍻

Något jag fullkomligt älskade med Italien var att på alla ställen man slog sig ner så serverade de oliver och potatischips. Helt gratis. Och det var liksom inte några trökiga B oliver – Det var de godaste oliverna jag någonsin ätit!!! Stora och fina. Man kunde liksom hålla den i handen och tugga på den länge som att det vore ett äppel.

Ni verkar också vara många som är på jakt efter den där perfekta vita skjortan. Jag tycker att det är bästa plagget som finns. Man kan både vara fin och chill i den. Gå direkt från stranden till middagen liksom. Min kommer ifrån Aware (Vero Moda) men hittar tyvärr inte länk. Så ni får lite andra alternativ HÄRHÄR, HÄR och HÄR. 

Efter den där ölen och oliverna i världsklass så tog vi en taxi ut till Polpenazze del Garda. Där är det vinfestival en gång om året och vi lyckades pricka helrätt. Man betalade 5 euro i inträde och fick då ett vinglas man skulle ha hela kvällen. 🍷

Sedan gick man från hus till hus och fick testa vilket vin du ville för 1,5 euro. Bästa grejen! Så vi drack rosé, rött, mousserande, vitt. Så jäkla trevlig grej!

Då det var matfestival precis bredvid så köpte vi med oss en massa härliga tryffel-salamis som fick följa med hem i resväskan. Vid 12 så var det fyrverkerier och det fick avrunda denna magiska tisdag. 🌛

Godnatt!

Liknande inlägg:
HÄR
HÄR
HÄR

Inlägget EN DAG I LIMONE dök först upp på kajsasven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *