Mer från gårdagen

Vi samlades kl 10.00 hemma hos Petra med instruktioner om att ”komma ombytta i svala träningskläder”.

Och direkt började surret om vad vi skulle kunna tänkas vara på väg att hitta på. Det är något lite speciellt när man inte har någon aning om vad som ska hittas på.

Anledningen till firandet var förresten att Petra och Daniel firar 10-årig bröllopsdag i år och därmed är det också 10 år sedan Petra hade sin möhippa. Hon bjöd in till en dag att fira hennes vänner, några som var med redan på den tiden och några som kommit till (🙋🏻‍♀️), så fin idé.

Jag började också dagen med att traska ut på uteplatsen för där finns…

Den här pangutsikten! Ja detta hade inte gjort ont i ögonen att vakna upp till varje dag.

Passar på att nämna att det råder bevattningsförbud i vår stad sedan några veckor tillbaka, så att gräsmattan är en anings öken (precis som vår här hemma) ska inte beskyllas trädgårdsmästaren.

Efter denna samling tog vi oss vidare till första överraskningsaktiviteten. Som visade sig vara ett pass Bodypump. Nu råkar jag i och för sig tycka att just Bodypump är lite snarkigt men attans vad träningsvärk jag har idag så gott har det minsann gjort.

Ömma benmuskler och en proteinbar senare tog vi oss vidare till nästa anhalt.

Wakeboard! Och som jag hade önskat att jag hade kunnat skriva nu att jag glänste på denna sport, trots att det var allra första gången, men hu så dålig jag var.

Jag kom upp. Men sedan inte så mycket mer. Det blev bara krasch på krasch direkt efter att ha kommit upp i stående och sedan kallsupar på det.

Tror inte att det är ett särskilt gott tecken när killarna som instruerade oss ropar ”ska vi åka in igen” när man bara är på halva banan. Antar att de inte mäktade med fler magplask….

Jag dränkte sorgerna över den uteblivna wakeboardtalangen med en halloumiburgare som satt ytterst fint efter en aktiv dag.

Och återvände därefter hem till Petra igen för Prosecco- och chokladprovning. Eh… trevligt!

Vi landade på uteplatsen och varvade samtal med bubbel i glasen och sedan startade vi ett dusch och göra sig iordning race. Det tar sin lilla tid med 9 tjejer i huset.

Sedan styrde vi upp middag tillsammans och plockade blommor till bordsdekoration.

Dukade upp gjorde vi i orangeriet och om orangeriet kunde ni läsa redan HÄR.

En somrig sallad på jordgubbar, tomat, rödlök och fetaost med Ritz (ett konditori i vår stad) magiskt goda bröd.

I de svarta burkarna som syns fanns olika salladstopping. Det tyckte jag var lite roligt sätt att servera – alla kunde då köra sin egen slutfinish på salladen.

Värdinnan i egen hög person – tusen tack för denna dag!

Sedan satt vi runt detta bord tills klockan började närma sig midnatt och det var dags att säga tack för dagen.

Det är något särskilt att bara få lov att sitta och snacka runt i middagsbord, god mat har landat i magen, alla var lite möra efter dagens aktiviteter och det bubblas (i dubbel bemärkelse) om både högt och lågt.

Inlägget Mer från gårdagen dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *