EN MIDSOMMARNATTSDRÖM

Det är svårt att beskriva den lyckan som uppstår när man en midsommarmorgon drar upp rullgardinen och himlen är blå. Man är nästan inställd på att dagen kommer erbjuda gummistövlar och paraply. Men ack så fel vi hade, och tur var väl det. Klockan var strax över åtta och det var dags för midsommarfrukost. Vi slog upp lite jordgubbar vi plockat kvällen dessförinnan i en skål, hällde över lite mjölk och skålade kaffe på innegården. Där efter blev det ett sista ryck på stan och förberedelser inför dagen.

Strax över två möttes vi som en samlad trupp nedanför våra lägenheter. Vi var ett gäng på 16 pers och cirka 75% av oss bor grannar, dröm – Jag vet. Vi öppnade varsin öl och gav oss ut på tur. En mil – Över broar, hav och genom åkrar. 🚲 🌾

Citerar Julia: Jag tycker inte att potatisåkrarna får tillräckligt med uppmärksamhet, de är väldigt fina de också. Alla pratar bara om rapsen. Haha, min lilla bond-syster. 🥔

Femtiosju minuter och en dryckespaus senare nådde vi äntligen vår slutdestination på Torsö. En röd liten sommarstuga till ägo av Susanna Lind. Ett stenkast från vattnet, en sommarstuga med loft och blommiga lakan. 🍒🏠

Vi svalkade av oss med en sommarbål gjord på fläder. Och efter första leken så var vi alla lagom hungriga på en stor midsommarbuffé. Nypotatis med dill och flingsalt, romsås, lax, löksill, gräddfil, gräslök.. Brietårta med valnötter och aprikosmarmelad, en fräsch sommarsallad och ännu mera sill.

Skottkärran fick agera kylbad för kvällens snaps och bärs. 🍻

Min stora kärlek och jag. 💋 Blir lika förundrad varje gång någon tar ett fotografi med en iPhone x. Men också lite skraj. Kommer den här nya utvecklingen ersätta min vackra Nikon D7000 som hängt med i alla år? En bild med ett bländartal på 1,8 blir liksom inte längre så unikt. 

Jag ”Allihopa! Säg hej till kameran”. Alla ”HEJ!!!” 📷

🍹 Fina J & G, midsommarglada med blommor i håret. 🍹

Och så lilla jag. Med krans av röda och rosa rosor, och till det en byxdress i ljusrosa från Object. Länk HÄR. Sedan blev det glass med jordgubbar, snapsvisor och dans kring stången. (ad) ☘🍉

Någonstans emellan lekarna och mörkret så mulnade det ett litet tag, men inte gjorde det oss någonting. Grabbarna var i fullt ös med flossdance till exempel. Vi hade det trevligt och vi närmade oss småtimmarna. 🌛

Mörkret tog över och stearinljusen tändes. Strax innan midnatt cyklade vi vidare till Hanöhus terass där vi dansade vid stranden och kramades med alla vänner som varit på annat håll. När klockan närmade sig 03 var det dags att cykla samma långa mil hemåt igen. Det hade ju varit så enkelt och härligt ungefär tolv timmar tidigare. Men i samma stund vi sätter oss på cyklarna öppnar himmeln sig. Över omöjliga uppförsbackar, genom samma åkrar som tycks ha blivit ännu större nu, under åska och blixtar, i fullkomligt ösregn. Runt fyra landade vi hemma igen, plaskblöta och med en vissen krans som tappat sina rosor. Och så var midsommar för 2018 över.

Tack för allt, vänner. 🌻

Inlägget EN MIDSOMMARNATTSDRÖM dök först upp på kajsasven.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *