Säg hej till mina appar!

Detta inlägg hade jag nog nästan velat tillägna Rebecca. Hon går nämligen helt bananas varje gång hon ser min telefon för den ser ut så här:

Rött och utropstecken – typ överallt. Men… ja… orka rena allt…?

Men visst kanske det är en anings stressande med de röda plupparna, men allt är ju inte oläst egentligen. Sms:en exempelvis har jag (nog) sett när de ploppat upp som notis redan och då har jag ju läst dem. Egentligen.

Fast visst… När den röda siffran över e-posten nådde 10.000 en gång i tiden så spenderade jag en hel tågresa till Stockholm med att rensa.

Nu skulle detta i och för sig inte handla om vad som behöver rensas eller inte utan lite mer specifikt en del av apparna jag använder allra mest.  

Bland de mest använda apparna ligger på denna raden. Kameran, bildflödet och PS Express som är Photoshops enkla redigerings-app.

Japp jag redigerar alla bilder som dyker upp på mina specialer medier. Nästan allra mest för att jag tycker det är så roligt hur en liten höjning på exponeringen, eller en dämpning av mättnaden, kan förändra hela intrycket av en bild.

Det är alltså inte riktigt fråga om någon hård retuschering utan snarare små tillfixningar.

Så här ser det ut inne i appen. Det är denna plus Photoshops Lightroom som jag använder för mina bilder.

De redigerade bilderna hamnar sedan på Instagram och/eller här och på min Instagram ser flödet för närvarande ut så här:

@husnr24 heter jag där också och ska sanningen fram så är jag SÅ sugen på att byta namn, och har varit så ett litet tag.

Namnet husnr24 kommer ifrån min förra blogg som var döpt efter adressen jag bodde på i Uppsala och så fick det namnet hänga med i ny version när vi köpte detta huset. Tanken med det är att det skulle vara lite mer anonymt än mitt namn (det var på den tiden när jag inte instagrammade eller bloggade ”offentligt” som nu) men idag kan jag kanske känna att det är lite…. snarkigt? Eller i vart fall lite väl anonymt?

Helst hade jag nog velat byta till något med mitt namn, tvärtemot anonymt alltså, men har inte riktigt orkat ta tag i det där… eller kanske inte vågar i risk av att ni ska tappa bort mig?

De två K:na som jag lever i samklang med. Kalendern som synkas med Andreas och därigenom blir vår familjekalender och så klockan som…

Väcker mig! Eller i vart fall gör ett gott försök. Hur många konstiga tider kan en ha inlagt och hur mycket kan en snooza är den stora frågan…

Anteckningarna där alla små idéer, inhandlingslistor och annat samlas och så det älskade Pinterest. Min stora inspirationsgruva.

Jag Pinterestar inget själv men har många inspirationssamlingar. Där det flitigast pinnas för tillfället är i samlingen som heter ”Pool – inspo” och däri är dessa två mina stora favoriter:

Hur fint?

För övrigt så är jag en trogen Apple-användare. Kommer nog aldrig överge min iPhone för annan telefon och den som jag använder är iPhone 8 plus – kameran är tipp tipp topp!

Nu ska jag nog (hör och häpna) faktiskt ta och rensa bort alla de där röda plupparna. Kanske kan vara trevlig att se hur telefonen ser ut utan dem för omväxlingsskull?

Inlägget Säg hej till mina appar! dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *