GARDINER ELLER INTE?

Det här med gardiner tycker jag är svårt! I mina tidigare hem har jag nästan aldrig haft gardiner. Tycker det är så härligt med ljusinsläppet men sen har också fönsterna varit fina i sig och inte behövt något mer.

På senare tid, eller senare och senare mer just nu, är jag väldigt inne på gardiner, iallafall i vissa rum! Iris har tex fått en enkel uppknuten längd på gammal mormorsstång, jag var länge inne på en kraftig mörkläggningsgardin på en hel vägg i vårt sovrum, men skippade den tanken. Men vardagsrummet saknar något för mysfaktorn, det behövdes någon textil som ramade in rummet och knöt ihop helheten.

När vi var nere i Blekinge besökte vi butiken Minta i Ronneby där de bl.a har underbara gardiner från Mimou! När vi lämnade butiken har vi med oss nya tunna gardinlängder i lätt beige/naturnyans. Så nu när vi snabbt var hemma ville vi givetvis få upp gardinerna och då blev det ett besök på IKEA för att köpa bla. skena.

Innan vi åkte hem käkade vi lunch på IKEA, så smidigt tänkte vi, men alltså Iris åt inte en tugga av hennes köttbulletallrik, det var sååå mycket annat kul att titta på, vinka till, prata med så vi höll på att bli knäppa. Så inga fler IKEA-luncher:)

Med gardinerna från Mimou får man med krokar så det är skena man behöver köpa till. Johan smackade upp skenorna gansk snabbt och jag strök och strök längderna som är 250 cm lång och extra breda, 290cm, så det tog sin tid! Under tiden var det kaos av prylar som flyttade pga borrning.. får typ spader när det är skit överallt.

Vi bestämde oss för att sätta skena längst hela fönsterväggen, även om vi initialt bra tänkte ha i ena kanten.

När strykning var klar fästa jag i krokarna i veckbanden på längderna. Gardinsorten heter Grace om du klickar på denna länk så ser hittar du den. Gillar verkligen den lite varmare tonen, var rädd att det skulle bli för gult men inte alls, blev så fint!

Ni ska få se resultatet i ett eget inlägg snart!

Matilda

Inlägget GARDINER ELLER INTE? dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *