Vår långhelg

En långhelg har passerat och den började, som bekant med att stora loppan fyllde år – en hel hand antal år, och vi hade traditionsenlig frukost på sängen med presenter och trumpetspel.

Dagen tog oss vidare till Barnens gård tillsamman med min mamma och min lillebror. Bad, vattenrutschkanor, hoppborgar, fikakorg och…

…gos med alldeles ljuvliga getkellingar och…

 

…klättring och…

…fascination över höns. Tills ett ösregn överraskade oss, gjorde varenda pinal vi hade i vår packning och på oss genomsura till den grad att vi var tvungna att vända hemåt flera timmar tidigare än planerat.

Vi körde rakt mot Hällevik till mammas hus där fler familjemedlemmar fanns och om ni undrar varför vi la lite extra tryck på gasen så var det för att vi hörde att min kusin stod för maten.

Jag fick uppdraget att hjälpa till med en tofusallad med romansallad, tomat, rädisor, gurka, salladslök och pumpafrön. Till detta en magisk dressing på sesamfrön, olja, vinäger, soja, vitlök och honung. Vi följde ett recept av Jenny Walldén som ni hittar HÄR. Alltså dressing var… nä, saknar ord.

Salladen med lite kimchi och så kunde jag inte motstå lite extra dressing till så jag snodde en skvätt av soja – sesamdressingen som var till dumplingsen.

Sedan spelade vi TV-spel tills det var läggdags. Vaknade och matchade randig klänning med randiga påslakan och bläddrade i en tidning som låg en armslängd bort.

Jag kapade min mammas garderob (som råkar vara bra mycket bättre än min egen) med både dagsoutfit plus kvällsoutfit. Att skorna skulle ge det köttigaste skoskavet ever var jag lyckligt ovetande om just då, men fina var de, om än en storlek för små.

Vi spenderade eftermiddagen på utomhusbad och därefter packade vi cykelkorgen, medan barnen stannade på badet, och begav oss hem till Rebecca och Ea.

Där vi varvade solstol med poolhäng innan vi svidade om och gick på 30års festligheter.

Idag återvände vi till hemmet som hade stått orört sedan fredagmorgon. Kokade kaffe och dukade fram fina kalaskaffekoppar för att ha dubbelfamiljekalas för båda tjejernas födelsedagar.

Vi karamellfärgade grädde och gjorde glasstårta med lite enhörnings- regnbågs- någontingtema, enligt efterfrågan. Eller ok, efterfrågan låg egentligen på en Vaiana-tårta men eftersom jag anar att det projektet kommer behöva en dag eller tre i total projekttid så fick det nöjas med andraplats önskan.

Sedan avslutades dagen med att kika på småkryp i luppar som kommit i födelsedagspaket, fotboll, pizza och vattenkrig.

Så väldigt fin helg. En sådan där sommarhelg där minnen skapats som man viker ihop fint och sparar på den allra kärleksfullaste av platser.

Inlägget Vår långhelg dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *