Hej lördag och nytt plank på uteplatsen

Hej lördag och ännu en ljuv sommardag. Idag sägs det visserligen att det ska bli regn, och åska, men det kanske bara kan vara lite skönt? Eller ok, kanske inte åskan men regnet.

Vår gräsmatta, och samtliga uteväxter, är nämligen torrare än en öken efter denna kanonsommar och bevattningsförbudet som har rådit sedan sommaren inleddes.

På tal om det fina vädret så syns på bilden en del av vår uteplats, delen där samtliga måltider (då vi är hemma) förtärs denna sommar. Parasollet har varit en god investering – för här kan det bli varmt.

Bordet gjorde vi förra sommaren, då helt i trä men eftersom det skadades efter att ha stått utomhus oskyddat under vintern fick vi måla det vitt, och så byggde Andreas ett nytt plank till höger om det gamla skruttgaraget strax innan semestern. Planket gjorde att det blev en riktigt härlig hörna plus att helt plötsligt såg det där skruttgaraget inte så skruttigt ut längre.

Nästan så att jag till och med tycker att det blev fint.

Vi putsade till det lite genom att spola av taket från mossa och vindskivan (som jag tror det heter) från brun färg så att denna istället blev lite mer trären.

Här ska det, en dag, bli en pool – men plötligt blev jag inte lika stressad över det längre. Garaget känns inte alls lite skavigt i ögat längre.

Nu —> lunch här och sedan ska vi möta upp min lillasyster och loppornas kusin för lördagshäng.

Inlägget Hej lördag och nytt plank på uteplatsen dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *