Tankar om flytt

God morgon fredag! ”Tänk att det är fredag redan?!” tänkte jag först skriva av bara farten, men… riktigt så känns det inte som efter denna första arbetsvecka, för det har nog varit aningens mer segt än vanligt.

Kanske inte så mycket mer att begära efter att ha semestrat i fyra veckor?

Sedan sägs det att för att få en behaglig start efter semestern så ska en ta det lite lugnt, men i vår familj verkade det där vara lite svårt att genomföra, istället har vi gått hårt ut och jag och Andreas sågs senast i måndags (typ. Om man inte räknar att överlämna familjestafettpinnen i hallen då.

Men men… Och nu var det inte ens det jag tänkte på denna fredagsmorgon, utan det här:

För som jag har grunnat på detta rum denna vecka. Eller kanske mer riktigt hela övervåningen. Och kanske mer riktigt hela sommaren. Eller kanske mer riktigt längre än så.

För, så här: Idag har vi (som i jag och Andreas) ett sovrum i nya delen av huset där Juni också har en sovhörna. Så här ser ju det ut:

Och tittar ni tillbaka på bilden på lekrummet så syns lite grått bakom tyllgardinerna. Det är gips där det tidigare satt ett fönster och som vi inte blivit färdiga att spackla och måla om.

Så har jag kommit på att – tänk om vi istället skulle öppna upp till en dörrpost där, sätta in fina glasdörrar och sedan flytta in garderoben här. Alltså sätta en dörr där ett fönster gipsats igen.

Då blir det ju som en dörr från vår vänstra vägg i sovrummet och in till garderoben – hade inte det varit helt suveränt? Walk-in i anslutning till sovrummet känns ju tippelitopp!

Jag kan mycket väl tänka mig att jag ventilerat dessa tankar här innan, men varför jag/vi inte kan bestämma oss är för att dessa (om än suveräna) tankar följs av:

– Dra mig baklänges vad jobbigt att byta rum på en garderob som just nu fungerar alldeles utmärkt, och kanske flytta lekrummet till den platsen… vilket i så fall blir att vi byter plats på två(!) helt fungerande rum…

– Tanken att tjejerna skulle sova i samma sovrum (och sedan ha det kvarvarande rummet som lekrum) verkar fungera si så där eftersom tjejerna inte vill sova i samma rum… Så om Juni inte för alltid ska sova i vårt sovrum – vart ska hon flytta då? Till det rum där garderoben flyttats ifrån och strunta i att ha lekrum?

– Men så vill jag inte att barnen har sovrum innan oss på ovanvåningen p g a känns läskigt om vi skulle få inbrott när vi sover…

– Ska Juni istället få vårt sovrum och vi flytta till där garderoben står idag?

– Fast då blir ju hela byta-plats-på-garderob-och-lekrum helt ologiskt eftersom att då ligger ju inte garderoben i anslutning till vårt sovrum längre…

Och så vidare och så vidare…

Ja, ni hör ju. Tror ni att vi närmar oss ett beslut snart?

I vilket fall tar vi först fredag!

 

Inlägget Tankar om flytt dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *