SENSOMMARSÖNDAG

Inlägget innehåller ads

Söndag kväll. 19:49. Sky full of song med First Aid Kit i högtalaren. Stearinljus och regn mot rutan. En bekräftelse på att sommarens slut är nära. Har tagit ett spontandopp från bryggan på söndagspromenaden. Kanske sommarens sista. Vi bestämmer oss ändå för att grilla, det är ju trots allt augusti och fortfarande sensommar även om jag mentalt gått in på nästkommande årstid. Jag tar på mig en tjockare tröja och de långa mysbyxorna som legat längst in i garderoben sedan april.

Nu sitter jag i vardagsrummet. Fötterna på bordet och handduk på huvudet. Väntar på att matkoman ska avta så att vi kan poppa popcorn. Har städat och söndagspiffat i lägenheten idag. Möblerat om och vårdat om mina gröna växter. Puffat till kuddarna. Tänt doftljus. Aldrig uppskattar man hemma så mycket som när man varit iväg på jobb i en vecka. Happy Sunday Evening.

Soffan heter Petito och färgen är Tristan grå. Mattan hittar du HÄR.

Mysfaktor 112%. Vi har ju en trappa direkt från hallen upp till lägis. Det är ofta mörkt där. Vi har liksom bara låtsats att det är en del av husets trappuppgång. Men idag fick den sig lite belysning.

Väggbonaden har jag inhandlat på Hemtex, men tror den är slut. HÄR finns en liknande. HÄR också.

Fick nytt porslin av mor och far i namnsdagspresent. Köksbordet frågar ni många om – Det är mors gamla som hon haft sedan hon bodde i lägis. Stolarna är också loppisfynd. Filten HÄRIFRÅN.

Lycka på fat. Bladspenat. Tomat. Mozzarella. Basilika. Olivolja. Pumpakärnor.

Lovar att jag ska hålla utkik efter länk till porslinet. De köpte nämligen det på en liten gårdsbutik nere i Skåne.

Månspegel HÄRIFRÅN och vår polaroidtavla som är en samlingsplats för vännerna. Kommer man hit till vår lilla våning på en öl eller två hamnar man här.

Nybäddat, öppna fönster och doft av sköljmedel. Som ni ser har vi fortfarande inte satt i täcket i påslakanet. Sommaren har ju varit så sjukt varm så vi låtsas lite att vi är utomlands varje natt.

Nu har matkoman lagt sig och jag ska tassa ut i köket, poppa popcorn och blanda dipp. Är det söndag så är det.

Sedan ska jag hämta täcket, krypa ner i killens knä och andas in sista biten av helgen.

Inlägget SENSOMMARSÖNDAG dök först upp på kajsasven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *