Några dagar ur 19 mobilbilder

Det har varit ett särskilt tempo de senaste dagarna, och ofta när jag får lite extra mycket att ordna med så sammanfaller det med att maken också växlar upp i tempo, vilket gör dagarna… intensiva.

Så varför inte plocka fram 19 mobilbilder på allt som hänt där i mellan? Inte så ordnat, inte så finfotograferat, inte lika mycket av det intensiva och inte så mycket eftertanke.

Hela vår lilla familj i en och samma skugga på väg mot fika på kaffe, saft och bullar.

Jag följde med den här killen på röntgen av hans onda knä. Det där knäet som  gör ont till och från och nu till den milda grad att han vaknar på nätterna.

På plats på sjukhuset insåg jag hur mycket som hänt mig, och oss, inom just detta sjukhusets väggar. Obeskrivligt hemska saker och på andra sidan av den skalan – ultraljud med små bebisar i magen och nyföddfotograferingar med familjen först som tre och sedan som fyra.

Jag har också hängt med dessa tre tjejer på lekland. Lyxen att få låna tjejernas kusin och busa loss med henne en lördag.

Sedan var det en vardag igen och då dricker en kaffe samtidigt som det målas på ansikte och körs påklädnadsrace, det är ju sedan gammalt.

En hederlig spegelselfie från en dag då jag kände mig ostressad nog att hålla på med dylika ting på morgonkvisten.

Sedan gick jag på premiär. Inte varje dag ni hör mig skriva om något sådant. Men en ny shoppinggalleria öppnade i grannstaden och jag var en av många(!) som var nyfikna nog att ta sig dit på öppningsdagen. Vad ni ser på bilden är en yttepytte del av bilkön dit – det var helt abnormt med människor som vallfärdade dit och köerna blev därefter.

Dock var jag så imponerad över alla trafikanternas lugnt och expertis inom blixtlåsprincipen (heter den så?), sunt förnuft och vänlighet verkade råda i trafikköerna. Kanske en anings annorlunda mot vad jag möttes av i kön in i själva gallerian sedan, men men…

Glad var jag efter en timme inne i nya gallerian där jag fyndade på HM´s Afound och lyckades knipa åt mig en locktång (en sådan där wand) som jag suktat efter länge, med betoning på länge, till öppningserbjudandebilligt.

Sedan kom fredagen och vi åt tacos. Givet visst?

Hemmaspa och sedan somna på soffan till Idol är ungefär lika givet som tacos på en fredag.

Och så har jag ju berättat att tjejerna numera sover i samma sovrum. Jag skulle vilja att de har samma sorts sänghimmel för att göra det extra mys i deras sovrum men utöver detta så sover de plötsligt hur bra som helst och jag och maken tittar på varandra och undrar varför vi inte gjorde så här tidigare.

Dra mig baklänges så skönt det är att plötsligt få en och annan hel natts sömn. Det var några år sedan om man säger så…

Lördagen inledde vi med att gå på dop. Som vi (tack Maja!) fick lov att komma på trots att jag glömt att tacka ja på inbjudan. Om det är pinsamt att inse detta ett par dagar innan dopet? Ja, med betoning på ja.

Lördagen fortsatte sedan med middag på Borgmästargården för att fira min lillebror som fyller 30 år idag. Fastän att han bara är fyra år yngre än mig så har jag så svårt att förstå att han fyller 30…

Vi beställde in så mycket mat att det nästan var pinsamt och körde sedan family style på allt. Bästa sättet att äta på enligt min mening och urgott som vanligt var det.

Söndagen, alltså idag, kom och jag imponerades än en gång över denna lilla dams kalufs. Den har hon varit känd för ända sedan hon kom ut med massor av korpsvart hår och sedan gick till frisören första gången bara nio månader ung.

Nu blir det korpsvarta bara mer och mer ljust, ungefär i samma takt som hon blir mer och mer lik mig och sin storasyster (som är en kopia av mig som liten).

Andreas har hållit till här i helgen. I min mammas tvättstuga/duschrum som ska göras om. Alltså efter två hus och en utbyggnad så ger sådana här miljöer mig fortfarande ångest. Men visst ska det bli spännande att följa hur det blir?

Finaste hejaklacken satt på en pall och kunde inte ta ögonen från sin pappa.

Sedan åkte vi hem och städade av vårt eget hus som såg ut som om en tornado gått igenom det. Efter genomförd städning och sjörövarlek så förpassade jag mig till soffan när Andreas badade och bastade med barnen.

Det fanns en tanke att jag skulle joina dem men jag fastnade vid Therese Lindgrens Youtube-kanal – älsk på den.

Och så tog jag igen massor av gostid med vår förstfödda. Hon har nämligen varit hos min mamma i flera dagar och haft det gött. Men dra mig baklänges vad tomt det blir utan henne – förutom under köksbordet då. Bättre städhjälp till barnens tappade så matbitar får en leta efter.

Ja, jag håller med… det ser kanske inte ut som om hon tyckte det var världshärligast just i bildögonblicket – men jag lovar hon fick magkli tills hon sov djupt på soffan.

Så var den här intensiva veckan snart slut och imorgon startar en ny. Vi får helt enkelt se vad den innehåller för det har min trötta hjärna exakt noll koll på just för tillfället.

Inlägget Några dagar ur 19 mobilbilder dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *