Helgen i ett soldattorp

I detta lilla fina f d soldattorp landade vi i igår. Runt om kossor, lite andra fina hus, hav, ängar, får och allt bara väldigt väldigt fint.

Och så kikar vi in också tycker jag!

Linnéa ser kanske en anings moloken ut men var faktiskt bara fullt koncentrerad på ett sms.

All packning på ett fint golv i en fin hall. Trappan upp till höger leder till ett sovloft.

Så åt vi lunch medan vi inväntade Anna som kom en liten stund senare. Kajsa hittar ni till vänster och Linnéa till höger. Kajsa hade tagit med sig urgod nudelsallad med tofu från Malmö. Så här såg den ut strax innan jag hann slurpa upp allt:

 

Sedan kom Anna och vi begav oss mot skogen. På vägen dit passade jag på att samla lite kastanjer som är utmärkta till höstpyssel med tjejerna. Älsk på att göra små gulliga djur av sådana här och tandpetare.

Skog, kaffe och kardemummabulle. Egentligen gillar jag inte ens kardemumma men allt smakar tusan gott utomhus, i en skog, sittandes på ett nedfallet träd med vänner runt omkring.

Vi letade också kantareller och (med stor guidning) lyckades även jag hitta en liten rackare.

Skogsturen avbröts dock snabbt när vi plötsligt hörde ett jaktlag med jakthundar som kom närmare och närmare. ”Jaktsäsong??!!” yppades i takt med snabba fotsteg ut ur skogen.

Kanske lite väl snabba yppningar eftersom vi, på vägen ut ur skogen, mötte ett par på en helt vanlig skogstur med helt vanliga hundar. Kanske kanske lite extra glada hundar. Men inga jakthundar och inget jaktlag och ingen risk för våra liv.

Vi fortsatte mot bastun som låg vid havet. Bastade varmt i vedeldad bastu, doppade oss i nio gradigt havsvatten (inte bara en utan hela två gånger och till och med tre gånger för de som inte är rädda för maneter), pratade i kolossala mängder, duschade och fräschare upp oss och landade sedan hemma i stugan framför en stor skål med pasta med chiliräkor och gott i glasen.

Sedan fortsatte det där pratandet långt in på småtimmarna, tills vi somnade i lite olika delar av stugan för att vakna till sol, kaffe, Egg Benedicte och amerikanska pannkakor.

Helgens lärdom är verkligen: bada mer i iskallt vatten. Det är ju något så vansinnigt befriande, renade och adrenalinkickande.

Hoppas att ni haft en fin helg!

Inlägget Helgen i ett soldattorp dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *