Stora listan om godis

Nej, jag gick inte helt in i väggen efter förra inlägget men veckan fortsatte (ändå) att vara intensiv hela vägen till klockan blev 17.12 igår och jag (äntligen) tog helg. Och nu har vi alldeles nyss avslutat en påse chips och då kom jag att tänka på att skriva den här listan som ända sedan jag läste den hos Sandra Beijer tänkt skulle hamna här.

Jag brukar säga att jag är allätare både vad det gäller mat och snacks men ljuger egentligen lika mycket på båda punkter. Jag är nog egentligen en hel del petig med maten, eller petig och petig – jag gillar det jag gillar, och även om det allra mest i snacks väg är gott så ogillar jag starkt tårta, äppelpaj, saker som har med varm banan och göra och att ha kardemumma i bullar är, enligt min mening, oförlåtligt.

Så ska vi köra en (sen) lördagslista om snacks?

Topp 3 smågodis?

Filidutter, salta och sura s-märken tillsammans och Center-praliner.

Popcorn eller godis på bio?

Popcorn med choklad – blanda – hur gott som helst!

Vad för biogodis då?

Förutom choklad till popcornen enligt ovan så brukar jag gilla klubbor på bio.

Bästa chokladen?

Vit!

Ostbågar eller chips?

Chips alla gånger.

Favoritchips?

Estrellas vinägerchips.

Favoritdipp?

Ranch! Går sedan lite i perioden om jag gillar med gräddfil eller om det ska vara creme fraîche.

Bästa mellanmålet?

Smoothie.

Bästa fyllekäket?

Det händer ju väldigt sällan det där nu för tiden men… pommes med stark kebabsås får jag nog lov att säga. Pommes med romsås är förresten hur gott som helst men det äter jag bara på sommaren.

Favoritbakelse?

Försöker as we speak att klura ut vad som exakt kategoriseras som en bakelse, vilket är en tecken på hur ofta jag äter sådana, men minns att det fanns något som hette typ killevipp när jag jobbade på konditori som var riktigt gott. Någon form av marängbakelse tror jag det var.

Godaste pajen?

Är inte stormförtjust i dessertpajer på grund av gillar inte varm frukt, men citronpaj är rackarns gott.

Godaste småkakan?

Hallongrottan.

Bästa läsken?

Fanta Zero med citronsmak. Den som visar mig vart sådana finns i Sverige får en stor puss på munnen.

Glass eller tårta?

GLASS! På grund av att tårta äter jag endast när jag måste, det är bara inte gott.

Favoritefterrätt som liten?

Marängsviss (kul förresten att jag stavade det ”swish” först…) eller kanske pappas milkshakes.

Favoritefterrätt som stor?

Kladdkaka med vaniljglass eller något citronsyrligt.

Vad beställer du för dessert på restaurang?

Typ det som ovan om de har något som låter gott annars väljer jag nog hellre ost faktiskt.

Favoritfrukt?

Citron och äpple.

Favoritfärg bland vingummin?

Svart och röd.

Favorit i Gott och blandat?

Saltlakrits.

Favoritgodis utomlands?

Finns det något annat land som klår Sveriges godis? Men just Pringles-chips är i och för sig semesterkänsla för mig.

Det ultimata fredagsmyset?

Chips och dipp med cola zero till.

Bästa glassmak?

Häagen-Dazs Strawberrycheesecake.

I GB-sortimentet då?

Sandwich.

Bästa godissmaken?

Riktigt salt saltlakrits.

 

Nu ska vi skrapa botten på chipspåsen och sedan säga godnatt.

Ps Bilderna har egentligen ganska så lite med mina godissvar, som synes, men bildgooglade mina egna godisbilder och detta var det som dök upp haha. 

Inlägget Stora listan om godis dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *