Några fler luckor…

Från när håret var en anings längre och jag gjorde ett försök i att ordna upp den där garderoben…

Eftersom monsterförkylningen tog mig från banan lite är det väl ok att jag klumpar ihop bloggjulkalenderluckorna en gång till?

Lucka nummer 5: ” Mitt svåraste beslut i livet”

Börjar direkt med ett förlåt men det känns som att det är stört omöjligt att svara på den frågan utan att det blir väldigt väldigt privat… Vi kanske kan ta ett svårt beslut under den senaste tiden?

Minns ni när jag skrev ett inlägg som var för Victorian Candles Burn Cancer-ljus? Det hade varit mycket enklare att ta en fin bild på ljusen, skriva något litet om ljusen och det viktiga budskapet och att det sedan inte skulle vara så mycket mer än så. Men jag ville ju göra mer än så.

Samtidigt öppnade jag då lite på glänt till allt det där hemska och jag vet inte hur många gånger jag vred och vände på orden, skrev och raderade, la till och tog bort och  hur länge jag tvekade innan jag tryckte ”publicera”.

Lucka nummer 6: ” Ett beslut någon annan tog åt mig”

Att… födas? Sjukt tacksam för det mamma!

Lucka nummer 7: ” Det väljer jag helst i garderoben”

För tillfället har jag en viss känner-mig-borttappad-känsla när jag kliver in i min, väl tilltagna, garderob och dagdrömmer om att någon skulle få för sig att styra upp det där.

Till vardags blir det oftast lite down dressed business-kläder, inte så ofta kavaj men ofta kjol eller klänning, mycket svart den senaste tiden. Är det helg kan jag utan problem hänga i pyjamas en hel helg.

Lucka nummer 8: ” Ett vägskäl jag är rädd för”

Att stora loppan ska börja skolan till hösten. Vet inte varför jag hakat upp mig så mycket på det här, hon ser ju fram emot det redan, men jag tror det handlar om att jag då måste inse hur stor hon blivit kombinerat med att lämna den trygga förskolebubblan och gå över till skolvärlden som jag upplever som lite… hårdare?

Inte minst för allt som ska komma i alla knepiga relationer som tjejer kan skapa. Får typ ont i magen när jag tänker på allt det där med vilka som fick vara med och inte, hur en anpassade sig för att vara ”rätt”… Kan man inte få bestämma att alla alltid för all framtid kommer vara snälla mot henne och hon lika så mot andra?

Lucka nummer 9: ” Om jag inte hade….”  (så hade jag…)

Om jag inte hade flyttat tillbaka hem hit efter att jag var klar med universitetet så hade jag nog bott i Stockholm nu. Trivs dock (oftast) så väldigt väldigt bra här hemma och det känns så rätt ur familjesynpunkt, men ibland kan jag vara avis på tillgängligheten till restauranger, museum, utställningar och annat lite mer… ovanligt.

 

Detta är en del av Johanna Kajsons bloggjulkalender – vill du också vara med så kika HÄR. 

Inlägget Några fler luckor… dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *