Helgdagar

Här har det minsann inte duggat tätt med inlägg den här veckan… Jag brukar undvika att be om ursäkt för sådant där, utan istället bara köra på igen när ångan återvänt. Men idag är det nästan så att jag känner att en ursäkt är på sin plats – förlåt! – livet, mörka januari och trötthet kom i mellan.

Ska vi kika lite på vad som hänt sedan sist?

Gårdagens lördagsfrukost. Vi startade lördagen med nybakade croissanter – gjorda på köpt deg – som serverades tillsammans med havregrynsgröt, ägg och kaffe. Oj oj så gott. Sedan gick vi i pyjamasar och morgonrock tills klockan blev pinsamt mycket.

Därefter kom min mamma på besök och vi startade upp ett litet syprojekt där jag tänkte återbruka några av Andreas skjortor och göra klänningar till tjejerna. Sedan att symaskinen inte ville fungera när jag startar upp ett syprojekt för första gången på si så där fem år… Ja ja, nytt försök efter att symaskinen varit på service.

Lilla loppan fullt i städtagen. I den bruna flaskan brukar jag ha citronsåpa utblandat med vatten och det är vår allrengöring. Doften!

Plus att jag fortfarande vägrar att ta ner våra stjärnor som hänger ovanför matbordet. Men på instagram var det flera som tyckte att de såg mer vintriga ut än juliga varpå jag tänker att de får hänga med ett tag till.

Och så här kan det se ut när jag bestämmer mig för att, samtidigt som vi röjer med rummen på ovanvåningen, att också börja plocka ner vår tavelvägg på nedervåningen. Mina ”jag fick feeling” är inte alltid så praktiska.

Antar att det kommer se ut så här i vardagsrummet minst ett par månader fram i tiden…

Jag har suttit vid datorn en stund och börjat klippa min och Rebeccas presentationsvideor inför ”Homespo – knackar på” (som arbetsnamnet för Youtube-kanalen varit) och det var hur kul som helst att damma av de gamla mediakunskaperna.

Nu lagar Andreas en lunchsallad och därefter ska vi promenera ut i det här fina. Promenaden kommer gå till ishallen för en liten skridskorunda.

Söndagen kommer avslutas med middag hos päronen i Hällevik och därefter kommer det bli kväll, natt och sedan börjar en ny vecka.

Inlägget Helgdagar dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *