En liten morgon-Juni och avundsjuka

Vår lilla Juni. Hon som inte alltid kan dra på smilbanden förrän det gått sisådär en 30 minuter av morgonen (precis som sin mamma), som älskar att borsta tänderna, hatar att borsta håret och som gärna sover med sju gosedjur, fyra filtar, ett täcke och så många nappar hon bara får tag i. 

Annars då?

Denna torsdag har sprungit iväg, Juni fick hoppa gympan eftersom jag anade en begynnande förkylning även på henne, jag kämpar på med min och har ett sömnunderskott som heter duga. För att krydda den här lilla kompotten så är jag grön av avundsjuka.

Andreas springer runt här hemma och fejjar med sin packning inför hans fjällresa. De åker med företaget torsdag – söndag till Kläppen. Det packas skidkläder, görs i ordning matsäck med mackor och kaffe, allt med ett förväntansfullt leende på läpparna.

I soffan sitter jag och sneglar på hans runt-fejjande och är superduper avundsjuk. I höstas ställde vi in en planerad Trysil-resa för v 3 eftersom Andreas knä ska opereras och operationen var planerad ”någon gång under januari”. Samma månad som vi skulle åka till Trysil och eftersom vi inte visste exakt när operationen skulle ske så tog vi det säkra före det osäkra och ställde vi in trippen till Trysil.

Lämpligt då att operationen sedan blev på onsdag i nästa vecka, vilket vi fick reda på nu i januari, med preciiiiis tillräckligt avstånd så att fjällresan med jobbet hanns med. Pust…

Missförstå mig rätt – jag unnar honom detta för allt i världen, han är världens bästa – jag är bara grovt avundsjuk. Visserligen ska de jobba också men jag hade också velat bosätta mig i en fjällstuga, dricka varm choklad och få ta några vändor i skidbacken.

Nu ska jag vara avundsjuk i någon minut till, sedan försöka hålla mig ifrån att avslöja att jag gömt fina meddelanden i hans packning (pluspoäng för romantik trots avundsjukan) och sedan pussa på honom ungefär tretusen gånger.

Inlägget En liten morgon-Juni och avundsjuka dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *