Helgen A – Ö

A – Andra hand

Satt alldeles nyss och kikade igenom min vän Kajsas stories där hon la ut en sälj-skola med tips om allt ifrån köp-och-säljgrupper till att sälja direkt genom stories. Ni måste spana in – @kajekaje heter hon på Instagram.

B – Banan

Fortfarande så gott på hårt bröd med smör och salt. Eller som i helgen på majskaka – gah!

C – Cykla 

Vår stora loppa knäckte koden med att cykla (utan stödhjul) i helgen. Flera timmar av både lördag och söndag har spenderats på närliggande skola där vi cyklat i backar, runt stolpar och på parkeringen.

D – Drömmar

Har drömt så mycket konstiga drömmar inatt att jag vaknade trött trots att det var söndag. Fick till och med sätta mig upp en stund i natt och sortera ut vad som var verklighet och vad som bara var trams.

E – E-channel 

En gång i tiden, när vi hade tv-kanaler, kunde det hända att mina ögon vilades på E-channel. Nu har jag upptäckt appen HayU och det var inte bra om jag tänkt hinna med något annat på min lediga tid.

F – Fotografering

På två timmar gick vi från att ligga och slappa på soffan i pyjamasarna igår till att vara fotoredo, hela familjen, när en reklamfotografering blev en anings tidigarelagd.

G – Garderobsplanering

Satt vi och spånade om till frukosten denna morgon. Fortfarande fast beslutna om att vi vill ha allas kläder i samma walk in, som vi har nu, men att vi fixa till så vi får plats lite bättre.

H – hjärtansbuketten

Allahjärtansdag firades visserligen innan helgen men buketten med liljor som jag fick av Andreas har bara blivit finare och finare. Nu har den två stora rosa liljor utslagna och många flera på vänt.

I – iPad

Har det inte hängts alls mycket vid. Även om jag är all for att barnen ska hänga med i dagens tekniska utveckling och att de får ”lov” att spendera tid vid iPaden (gäller väl främst den stora) så måste jag erkänna att det känns attans skönt att jag kan räkna helgens iPad-minuter på en hand.

J – Jag

Får jag hitta tillbaka till lite när jag fick en stund över i köket, själv, med mat och bak.

K – Kikärtor

Åt vi till söndagslunch i form av kikärtspasta. Denna innehöll 100% kikärtor och var alltså inte uppblandad med durumvete eller annat.

L – Långpromenad

Tack vare Altheas starka cykelben har vår kära hund fått flera långpromenader – känns härligt i mattehjärtat.

M – Melodifestivalen

Som sig bör dessa lördagar i februari så var lördagskvällsnöjet att kika på Melodifestivalen, men denna omgången var väl… sådär..?

N – Nära

Ljuset, och värmen, som varit nu i helgen har gjort att jag insett att våren faktiskt är ganska nära nu. Visst det kan vända och bli vinter igen, som det också gärna får lov att bli, men ljuset, ljuset och åter ljuset som kommit är så välkommet.

O – Ommöblering

Fick Junis rum sig en liten. Sängen i en annan hörna, Althea säng utflyttad och så lite andra möbler som fick ny plats. Tror det kommer bli bra.

P – Planering

Nästa veckas mat är planerad och det blir bland annat halloumitacos och sojamarinerad lax. Lite längre ner kan ni läsa om hur det gick till när den inhandlades.

Q – Q-tip

Såg en bild där någon liknade AirPods med avklippta och böjda tops och… ja, det är faktiskt ganska så likt. Försvinnande bra är de dock så jag bryr mig inte alls att de ser lite nördiga ut.

R – Ranch

Heter min absoluta favoritdipp. För att göra det extra gott, och onyttigt, görs den gärna på creme fraiche. Inte mindre än två gånger har vi haft dipp i helgen. Nu har det visserligen med att göra att vi inte orkade äta upp den vid första tillfället, men ändå…

S – Syréner

Pratade vi också om till frukosten. Nu till våren blir det att fortsätta vår omplantering och göra ännu en syrénhäck i trädgården.

T – Tåg

Vi tog tåget för att storhandla idag. Det var stora loppan som så gärna ville åka tåg till affären i grannkommunen. Sagt och gjort så satte hon och jag oss på ett tåg, åkte en station bort och hann precis handla klart innan nästa tåg tillbaka gick. Ett litet äventyr, ungefär samma tidspillan som om vi åkt bil och ett träningspass för armarna.

U – Underbara Clara 

Att kika in på hennes blogg en gång om dagen (minst) är som att landa i en stor hög med mjuk bomull.

V – Verified

Har lärt mig i helgen vad det betyder att bli verifierad på Instagram och få en sådan där blå plutt till höger om sitt kontonamn.

W – What´s in my bag

Ett riktigt hederligt gammalt bloggämne kommer ni få se här inne i veckan. Kom på den roliga idén att fota vad jag bär runt med mig i väskan varje dag. Bestämde mig också för att inte fuska och rensa ut den innan, förutom på grus och skrynkliga kvitton… Det vill nog ingen se.

X – Y – Z – Å 

Blandar vi ihop i en enda salig röra för ungefär så här skriver min femåring bokstäver nuförtiden och säger ”vad står det?” och jag försöker läsa den mer svåruttalade ramsan efter den andra.

Ä – Älska

Familjen så det gör ont i hjärtat. På helgerna landar jag så mycket det bara går. Hjärtat värker när jag ser tjejerna leka tillsammans, stoltheten i Altheas blick när hon cyklade, cyklade och cyklade och det är så härligt (och viktigt) att allt får lugnas ner så här.

Ö – Ö-liv

Förutom att prata syrénhäck och annat vid frukosten så bubblade vi också om sommaren. Vi har en liten dröm om att ta oss runt med tåg i Sverige och gärna landa på Gotland i några dagar.

Inlägget Helgen A – Ö dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *