…och vill ni också testa så kan ni göra så här:
Detta behövs:
4 msk mjöl
1 msk kakao
6 msk smör
4 msk ljus sirap
3 dl strösocker
choklad att doppa i
Och gör så här:
Blanda 4 msk vetemjöl, 1 msk kakao, 6 msk smör, 4 msk ljus sirap och 3 dl strösocker i en stekpanna med tjock botten. Koka upp och låt bubbla på sval värme i typ 10 minuter. Rör runt under tiden – obs! blir tokvarmt så använd träslev!
Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och bred ut tunt. Låt svalna.
Innan dajmet stelnat helt så kan man passa på att skära långa ”kakor” (eller vilken form man nu vill ha) med en pizzaskärare/kniv. Jag brukar olja kniven med en neutral olja så klibbar det inte.
Smält chokladen.
Bryt loss dajmkakorna och doppa i den smälta chokladen. Lägg sedan tillbaka på plåten, ställ kallt och låt stelna igen.
Mumsa loss!
Stavas det dajm eller daim förresten…?
Inlägget Vi gjorde egen dajm… dök först upp på Hus Nr 24.