Påsken i Skåne

Vi hade en sån otroligt mysig påsk hos våra bästisar Jesper & Viktor nere i Skåne. Redan på torsdagen efter jobbet hade vi packat bilen och tog med oss hundarna och drog. Vi kom ner ganska sent så det blev en tidig kväll den dagen.

På fredagen tog vi oss ut i det fina vädret och promenerade runt i Malmös vackra stadsparker. Jag fullkomligt njöt av blomsterprakten och hur långt våren hade kommit där nere! Vi satte oss i solen på trädgårdskaféet och hade det mysigt några timmar innan vi tog oss in till stan för en sen lunch på Lilla torg. På kvällen har grabbarna styrt en påskmiddag med några vänner som kom över och vi blev bjudna på Coeur de boeuf provencale som var helt galet gott!

När vi vaknade på lördagen strålade solen och vi bestämde oss för att ta en liten tripp till Österlen. På vägen dit stannade vi och tittade på utsikten i Smygehuk. Det var första gången vi var så långt ner i Sverige. Det var otroligt vackra vyer, och det blev bara bättre och bättre ju längre vi åkte. Vi hade även bestämt att vi skulle kika lite på konstrundan samt se Ales stenar som är en gammal fornlämning. Däremellan hann vi med att ta en fika på ett supermysigt ställe som hette Backagården i Löderup, inte långt från Kåseberga där Ales stenar låg. Kolla in bakverken från Backagårdens café!

Innan vi åkte hem på söndagen passade vi även på att göra en liten avstickare till Holy smoke BBQ, ligger strax utanför Helsingborg. Vi hade fått tips om detta ställe och det var verkligen supergott (om man gillar grillat)! Väl värt ett besök på sommaren!

På vägen hem pratade vi om hur mycket vi gillar skåne och drömde om ett sommarhus på Österlen…

                    

Inlägget Påsken i Skåne dök först upp på Josefine Gunhamre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *