EGENGJORD GLASS TILL IRIS

Hej från ett varmt Blekinge! Vi är kvar nere hos mamma och njuter av fortsatt kanonväder, otroligt väder här så vi badar i poolen mest hela tiden. Dagarna varvas med dricka, melon och glass för att få i Iris ordentligt med vätska. Och även om det känns ok med någon vanlig isglass här och var så bestämde jag mig för att göra lite egna glassar för att inte mata på med onödigt mycket socker.

Så länge hon mumsar i sig utan protest kör jag på!Jag gör egentligen en rätt basic smoothie, blandar lite (1 dl) vaniljyoughurt, en pressad apelsin, halv banan ihop med 2dl bär. Svenska jordgubbar eller hallon från trädgården är såklart godast, men har man inte det går frysta lika fint!

Jag köpte fem formar i två olika mönster (bara för att det är kul med variation), de funkar väldigt smidigt att få ur glassen eftersom gummit är böjbart! Andra typer med pinnar som man trycker ner jag inte alls funkar. Här slipper jag värma med vatten för att få ut glassen och jag kan ta ut en och en. Här hittar du glassformarna och pinnar. I med den mixade smoothien och slå lite lätt mot bänkskivan så ev luftbubblor försvinner.På med ett litet plastlock och sedan är det bara att stapla i frysen.

Inlägget EGENGJORD GLASS TILL IRIS dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *