POTTRÄNING

Alltså tack för alla tips och ert engagemang på dagens story kring potträning! Det visade sig ganska snabbt att vi är ett helt gäng som ska potträna våra små denna sommaren och flera som bad mig dela de tips som kom in.

Visade sig också vara tre andra tjejer som är i samma graviditetsvecka som jag är nu, v. 28 och det är också så kul att upptäcka!

Men potträning ja, vi tänkte redan tidigt i våras att vi skulle försöka få Iris blöjfri under sommaren. Den största anledningen till att vi började prata om det i våras var i samband med att vi fick veta att vi skulle få en bebis efter sommaren och kände att det skulle vara väldigt skönt att slippa ha två heltidsblöjbarn.

Så hur har vi gjort hittills, jo vi såklart märkt att hennes intresse för pottan blivit påtaglig sista tiden. Hon har gärna och självmant satt sig på pottan när jag eller Johan är på toaletten. Det har aldrig kommit något när hon gjort det men ändå en signal kring nyfikenhet. Första gången var faktiskt redan i januari insåg jag nu när jag tittade i albumet. Senaste veckan har vi då helt enkelt tagit av henne blöjan, visat pottan, provsuttit och ställt den på en plats hon tycker är bra. Vi har med jämna mellanrum påmint henne om att hon inte har blöja på sig och visat igen vart pottan står för att kissa i den.

Det märks tydligt när hon behöver kissar för hon börjar kuta runt och säga ”oj oj oj” och då har vi följt med henne till pottan, gett henne paddan för att hon ska sitta kvar. Gjort kissljud, doppat hennes hand i vatten och satt på kranar. Men inget kiss i pottan, utan en stund senare i farten på golvet. De senaste kissstunderna har hon släppt på några droppar i pottan och sedan ställt sig upp och typ skrikit, så vi har fått hålla ner henne sittandes. Efter har vi jublat, gjort high five med henne, applåderat osv. Beröm beröm beröm! Efter några minuter är hon väldigt stolt själv och vill gärna berätta att hon kissat på pottan. Inför nästa kissvända är det dock samma sak igen, kuta runt, motvillig att sitta och sedan ställa sig upp när hon väl börjat kissa.

De tips som kommit in idag från er följare har varit toppen. Belöningsklistermärken, alltså ett litet schema som barnet får klistra på en kiss eller bajsfigur när det gått vägen på pottan eller toaletten för den delen! Fick en superbra länk hit.

Flera har också tipsat om boken ”Blöjfri på 3 dagar”. Det går ut på att avsätta tre hela dagar hemma, ha barnet helt naken och ha en blöningsplan (ex klistermärkena). Här hittar du länk till den boken!

Vi kommer köra på med metoden i boken i kombination klistermärken! Detta börjar vi med när vi kommer hem senare i veckan.

Ska försöka uppdatera er på hur det går!

Tack igen för alla kloka tips!

Matilda

Inlägget POTTRÄNING dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *