Bygga växthus – del 3

Nu är det dags för växhusbygge del 3! del 1 hittar ni här och del 2 hittar ni här. Nu var det dags för takstolar att komma på plats.

Samtidigt som också fönstren placerades i sina ramar.

När fönstren är på plats så ska allt grundmålas. och sedan målas igen.

Och så tar vi ett litet hopp framåt – fönsterkarmarna är målade, fönstren tätade med fogskum och en bit av panelen har kommit upp på framsidan. Och! Taket är även det på plats, efter några om och men.

Mamma har också satt upp ”fake-spröjs” på fönstren. blev himla fint!

I ingången är också en tröskel gjuten, och där ska snart fönster som ska fungera som dörrar att sättas upp. Vi börjar också fundera på inredning och odlingslådor håller på att byggas.

Bygget har tagit längre tid än vad vi räknat med, och igår såg vi också att vi fått tripsangrepp på i princip ALLT vi förodlat inne… Tomatplantorna verkar ha klarat sig hyfsat (peppar, peppar), och även brysselkålen. Men chilin och gurkplantorna däremot… Så, gårdagskvällen gick åt till att ta bort alla angripna blad, duscha av och kontroller varje planta noggrant. Nu står plantorna separerade ute i garage och verkstad och så håller vi tummarna på att vi åtminstone lyckats minska angreppet och att plantorna ska klara sig!

Inlägget Bygga växthus – del 3 dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *