HUR GICK DET MED POTTAN?

Jodå! Vet inte riktigt hur jag ska utvärdera ännu men Iris är inte ”klar” med potträningen efter de där tre dagarna hemma. Det sker olyckor lite nu och då, men hon blir mer och mer observant på när hon behöver gå.

Idag har hon självmant satt sig på pottan en gång och dessutom en gång sprungit in på toaletten och velat kissa där, och så även gjort. Vi har, från igår, även vågat oss utanför hemmets trygghet. Varit och handlat plus att hon var med på Karolinska idag när jag fick järn. Ingen kissning alls vid dessa tillfällen. Hon grejar mycket med pottan och låter sin docka Sally sitta på pottan och Iris torkar och säger att Sally är stor tjej som kissar på pottan. Kalendern med klistermärken fungerar okej, hon tycker det är kul att välja ett märke efter att hon kissat men det funkar inte som en ”trigger” till att få henne att sätta sig och försöka kissa.

Vi påminner henne om pottan/toaletten ganska ofta, men vi märker på henne när der är dags för kissning. Klurigare med bajseriet.. här om dagen märkte vi att hon behövde bajsa men hon va inte bekväm med pottan eller toaletten, efter ett tag så bestämde vi oss för att sätta på henne blöja. Jag vill undvika dåliga känslor kring bajsning, att hålla sig osv. Hade själv mycket bekymmer med detta som liten och det kanske finns en koppling till att jag nu har en kronisk tarmsjukdom (bara mina egna tankar).

Så, man får hitta sitt sätt, vi är på rätt väg tycker jag även om det stundvis är krävande att torka kiss och vara på tå stora delar av dagen.

Så fortsättning följer, vi försöker hålla ut och peppa Iris:)

Inlägget HUR GICK DET MED POTTAN? dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *