Varför vi älskar ALV

Och så har vi nu varit en ny omgång på Astrid Lindgrens Värld och vi älskade det precis lika mycket denna gången. Här kommer lite om årets besök:

Vi började igen med att gå till Lilla staden och Stadshotellet var lika gulligt denna gång. Eller vänta, nu ljög jag ju…

Vi började ju med att fylla på energidepåerna med korv. Kan inte alla korvmojar se ut så här?

Därefter kollade vi in Lilla staden.

Och så smög vi inom kolaaffären och köpte gräddkokt och Pippi-pengar som dessert efter korven.

Innan det var dags att gå till just Pippi och se en första föreställning. På tal om det där med föreställningarna så hade jag och Andreas ett öga på schemat för dagen men lät hela tiden tempot styras av tjejerna.

Ett tips är att ha ungefär 30 minuters marginal till den föreställningen ni vill se. Då har man all tid att strosa dit, leka med allt det spännande som finns på vägen (längs alla stigar finns någon lek att leka eller något nytt att upptäcka) och därefter ta plats i lugn och ro.

Ungefär 10-15 minuter innan start är ganska lagom att vara på plats. Det är också så fiffigt att redan då börjar skådespelarna röra sig runt och lite småsaker händer, för att fånga upp de där små som ibland kan ha lite svårt att vänta.

 

Pippi följdes av Emil och allt i strålande solsken. Vi trodde att det skulle vara kallt och regna en del så vi var förberedda till max på sådant väder.

Tur var väl det eftersom himlen öppnade sig och det blev storm runt 17-tiden men innan dess fick vi istället plocka av oss plagg efter plagg och fylla vagnen.

Till nästa sak vi älskar med ALV:

Omgivningarna! Hur fint?

Eftersom skyfall och åska med blixtrar drog in när vi skulle se dagens sista föreställning (Bröderna Lejonhjärta) så bröt vi lite tidigt och drog oss tillbaka till vår stuga för att torka upp.

I en sådan här liten röd stuga i bodde vi i år. Nu var vi aaaaaaningens sent ute att boka boende (läs: några dagar innan vi skulle åka) så det var detta som fanns kvar. Verkligen mysiga men utan toalett, dusch och rinnande vatten och det måste jag nog säga är bekvämligheter som jag uppskattar.

Men också för att resterande en annan stugmiljö ser ut så här:

I närheten av receptionen ligger många helt ljuvliga stycke och boenden. Missa förresten inte att gå in i receptionen – där finns en hörna med utklädningskläder och våra tjejer hängde där en låååång stund.

Runt häromkring ska vi boka boende nästa år!

Efter att vi torkat upp i stugan gick vi till Majkens Kafé för middagsbuffé. Och här kommer ett litet pip: det var inte gott. Med betoning på inte. Där blir det inte en bokning nästa år.

Hopp till lördagsmorgon och en loppa som fyllde sex hela år. Blev firad med skönsång och trumpetfanfar via FaceTime i en stuga helt klädd i furu. Stugan som hon var helt eld och lågor över och sa ”var det mysigaste hon varit med om”.

Morgontoalett på servicehuset och därefter frukostbuffé – livet på en pinne!

En liten som var en anings hangry och tyckte det var dags för frukost NU.

Efter denna, som också var på Majkens Kafé och var GOD, så väntade ännu en dag inne i parken. Även denna i stekande hetta och därav fri tillgång till glass och doppa-tårna-pauser.

I år hittade vi ett nytt favoritställe – hos Nils Karlsson Pyssling – mäktigt att få känna sig yttepytte liten för en stund.

Klockan hann bli 21 innan vi lämnade Vimmerby, så nöjda och med längt inför nästa gång vi kan åka.

Inlägget Varför vi älskar ALV dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *