IRIS OCH POTTAN

I samarbete med Bonti of Sweden

Några av er har hört av sig och undrat hur det gick med potträningen vi körde med Iris under sommaren. Sista jag skrev körde vi någon grej där man skulle vara hemma och Iris skulle ha naken underkropp. Läs om det här.

Sedan dess har förskolan dragit igång och vardagen rullar. Hemma dissade hon pottan och ville hellre sitta på toaletten, så vi införskaffade världens bästa grej, nämligen en toalettring från BabyBjörn! Sen någon månad tillbaka har hon stenkoll på kisseriet, knallar själv in på toaletten, lägger på ringen och ställer fram en pall så hon når. Hon sätter sig själv och vill inte ha någon hjälp😅 Torkar sig (vi kompletteringstorkar såklart) och nu försöker vi få in tvättning av händer. Så inga klistermärken eller mutor mer. Otroligt skönt och så himla imponerad av hur bra hon fixat det, bara 2 år och 3 månader gammal. Stort!Däremot har vi haft vi lite utmaningar på förskolan, där ville hon varken sitta på potta eller toalett med ring, vilket resulterade i att hon gick och höll sig, inte bra! Så på föris sa vi att det va ok att ha blöja om hon själv ville. Efter ungefär två veckor så bestämde vi med personalen att ta med henne potta och se om det släppte, vilket det gjorde! En vecka stod pottan där och sen körde hon på med toalett och ring även på föris.

Så det vi hade som lite av ett drömscenario, att ha henne blöjfri på dagarna innan bebis kommer lyckades alltså! Sen kan det givetvis bli bakslag men det är vi isåfall beredda på.

Hur går det för er andra? Var ett helt gäng som hade samma tankar när jag skrev om detta i juni.

Kram och hej från en slut höggravid!

Inlägget IRIS OCH POTTAN dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *