DIY – ansiktsskrubb

Här kommer ett tips som jag delade för typ ett år sedan – och nu är vi väl här igen, perioden med extra torr hy. Så är det iallafall för mig!

När ens foundation vägrar sätta sig pga. ytterst torrt fejs – skrubba! Jag är så himla torr just nu och hur mycket jag än smörjer känns det inte som det hjälper. Efter lite googlande kom jag fram till att jag nog behöver göra en ordentlig ansiktsskrubb, för att få bort döda hudceller så att den mjukgörande krämen kan komma ner på djupet. Sagt och gjort! Jag hade ingen skrubb hemma så jag googlade lite till och återkommande var kombinationen olivolja och socker. Och vad lent mitt ansikte blev efteråt! Så himla skönt.

Gör så här (till 1 pers):

Blanda ca ½ matsked olivolja med ½ matsked socker. Blanda runt och applicera i ansiktet. Massera försiktigt torra områden och var extra varsam runt ögonen. Torka bort blandningen och försök att inte spola ner den i avloppet (fettet sätter sig i rören). Skölj ansiktet med ljummet vatten. Jag lät den överblivna olivoljan sitta kvar på huden ett tag pga. mjukt och skönt. Tvätta ansiktet och dränk i återfuktande kräm.

Blir det något över så håller det länge i kylen!

Inlägget DIY – ansiktsskrubb dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *