Veckans meny

Hej måndag och denna nya vecka 👋🏻

Jag sitter uppkrupen i vår vardagsrumsfåtölj, Sveriges EM-kvalmatch rullar i bakgrunden utan att jag ägnar den nämnvärd uppmärksamhet (förlåt för ointresset), ryggen värker av en låsning i ryggslutet men snart ska jag ner och duscha av mig ansiktsmasken och BUS:et. De senare två klart mer glammiga än det förstnämnda ryggontet.

Vet ni förresten vad kroppen ger som tillbakakaka för dålig närvaro på gymmet, taskig bukmuskulaturstyrka efter den senaste graviditeten och för många timmar i oergonomiska arbetsställningar? Med höftledsbesvär på och ländryggslåsningar.

Men mer om det en annan dag för nu ska vi kika på vad vi äter för mat här hemma denna veckan. Mestadels kommer inspirationen från sociala medier – kul visst?

Vi börjar menyn redan igår söndag:

Söndag: Ugnsrostad sötpotatis med fetaost, majs, kikärtor och persilja. Bild lånad av och recept hittas hos Foodjunkieblog.

Måndag: Pappardelle, kantareller, svartkål, syrad grädde och citronzest. Bild och recept från ljuvliga Sofia Wood.

Tisdag: Quorngryta med quinoa och myntayoghurt. Bild och recept från Cecilia Folkesson men där vi byter ut lammet mot quornbitar.

Onsdag: Får ni ingen bild på men då blir det burgare på Anammas formbara färs och en storfavorit här hemma är att smaksätta den som Jenny Walldéns koreanska burgare.

Torsdag: Broccolipizza som vi testat tidigare och den är SÅ god. Bild och recept (igen) Cecilia Folkesson. Bli inte avskräckta av all broccoli – den är verkligen supergod. Hälsar en som inte ens gillar varma grönsaker annars.

Fredag: Kommer vi köra en klassisk tacofredag. Så här blir ingen bild heller – för en tacofredag är jag helt övertygad om att ni vet hur den ser ut. Mina favortitillbehör är mango, granatäpple och en riktigt smarrig guacamole.

Nu väntar den där duschen och en försök att vila upp ryggen.

Inlägget Veckans meny dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *