BADRUM UPPE

Tack för all fin respons på story för våra badrum. Jag blev supergla’ över det! ❤ Väldigt många har ställt väldigt många frågor om det mesta och istället för att svara en och en blir här en svar till alla.

Jag börjar med badrummet uppe och före- bildernas kvalitet är vad de är.. men jag tror det funkar ändå! Jag försöker också i den mån det går visa samma vinkel på både före- och efter.

Badrummet uppe var från början två separata rum. en liten toalett med handfat i första dörren till höger i bild och ett duschutrymme med handfat i rummet rakt in vid fönstret. Här valde vi att slå ihop de två utrymmena till ett och flyttade ut väggen för att slippa den lilla ”korridoren” och vinna mer yta till badrummet.

Här uppe har vi duschen och därför valde vi en hög kakelkant men lämnade en liten bit från taket för att få en snygg övergång mellan vägg och tak eftersom färgen fortsätter upp i taket. Den mest ställda frågan, färgen! Det är från Jotun (våtrumsfärg) i kulören ”Minty Breeze” och vi ÄLSKAR DEN! Det blir ett väldigt varmt och mysigt intryck i en annars ganska tråkig och kall yta.

Här nedan ser ni duschutrymmet med glasvägg och härligt ljusinsläpp. Duschväggarna är måttbeställda från Macro design och de har inga fula gummilister som samlar skräp och blir äckliga efter några duschar. Med facit i hand hade vi inte behövt ha dörren in, den står alltid öppen ändå.

Den fasta delen av duschväggen är 100cm, sänder skvätter inte ut något från den och dörren är ca 75 cm.

Golvet är från Bricmate och heter Statuario Honed och är 30×30 plattor (5×5 i duschen pga fallet). Så diskreta väggfästen som gör hela duschen väldigt smäcker om jag får säga det själv!

Duschblandare är en ganska standardaktig sak från Mora armatur, så även blandaren till handfatet.

Kaklet är satt enligt tegelstensprincipen, omlott, jag tycker det är snyggast! Fogen vill jag har sådär lagom grå, inte för storkökspersonal och inte helt vit. Denna var någon mellangrå som jag är väldigt nöjd med👌🏻

Här nedan är en bild in på den gamla lilla WC, jag minns tydligt när jag kikade in där under visningen. Jag tänkte exakt såhär ”detta kan ju bli skitbra för den stackaren som orkar ge sig på det här projektet”. Det var så mycket utanpåliggande rör, en soppa av rör hit och dit från olika tider ihopsvetsade i ett enda stort plockepinn (allt syns inte helt på bilden). Så blev vi de ”stackarna”, MEN det blev ju bra tillslut, till och med riktigt bra om jag får säga det själv! Vi är så nöjda med resultatet.

Även kommoden kommer från Macro design och har ett handfat i glas, väldigt fint och lite annorlunda. I kommoden finns en otroligt smart förvaringslösning som det står mitt namn på typ. Jag älskar ordning och struktur!

Här nedan ser ni hur vi gjorde en hyllplanslösning för att ”gömma” stammarna och rör, vips så fixade vi en hylla i duschen och ett hyllplan under spegeln. Hyllplanet kommer från Svenska stengruppen (magiska!) och är precis som golvet i Statuario sten. Här är en bild från gamla duschutrymmet ut mot hallen och samma vy idag. Här ser man att väggen flyttats ut och att dörrar tagits bort och hängts om.

Det är väldigt roligt även för vår del att se dessa bilder, blir verkligen tydligt för oss hur resan till resultatet blev!

Hoppas detta av en bra bild av badrummet!

Kram Matilda

Inlägget BADRUM UPPE dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *