Jag har ju både min egna lilla receptsamling här + gillar att tipsa när jag hittar något bra recept, så här kommer dagens: morotssoppa med ingefära! Originalreceptet kommer härifrån, jag har använt andra mått och bytt ut lite grejer. Enkel att göra vegansk, byt bara ut steksmör mot olja!
Morotssoppa med ingefära
4 portioner
Du behöver
– 6 st medelstora morötter
– 1 st gul lök
– 2 vitlöksklyftor
– 1 msk färsk ingefära
– 150 ml kokosmjölk
Valfri topping och tillbehör; tex pumpakärnor, solrosfrön, linfrön, koriander, basilika, knäckemacka, fralla osv.
Gör så här:
Hacka lök och vitlök och stek i kastrull tillsammans med en buljongtärning tills det blir mjukt. Finhacka ingefäran och släng ner i pannan, låt fräsa med en stund. Skala och skiva upp morötterna och lägg i katrullen. Fyll på med vatten så att det täcker morötterna + lite till. Låt koka tills morötterna är mjuka och mixa alltihop så att det blir en slät soppa. Ha eventuellt i lite mer vatten om soppan är för tjock. Häll i kokosmjölken och blanda, smaka eventuellt av med lite salt. Häll upp i tallrikar och toppa med valfri topping och servera nån go knäckemacka eller fralla till. Klart!
Inlägget morotssoppa dök först upp på Johanna Montell.