NÄR SLUTAR HAN KRÄKA?

Det var mååånga som delade min uppgivenhet med kräkiga bebisar igår. Även om det inte är något stort problem så är det segt! Klart att det kommer gå över någon gång, men man undrar ju när! Den här lille goskiten har blivit bättre när jag tänker tillbaka på hur det var i början. Då gick vi på riktigt med dyngsura tröjor HELA tiden. Minns att mamma sa att hennes hoodie typ kunde stå själv när den hade torkat 🤦🏼‍♀️ Så visst är den en skillnad.

Ture blir fem månader nästa vecka och vid fyra började vi successivt med gröt, det för ju att det inte är samma kaskadsprut på kräket, men det kommer ändå. De allra flesta som skrev till mig igår och som har haft kräkiga bebisar säger att det ger sig ju mer fast föda de får, så någongång mellan 5-9 månader så har det gett sig för de allra flesta! Någon uppmanade testa mjölkfritt (det gjorde jag ju under koliktiden, men Ture spydde lika mkt ändå) men kan ju vara ett tips till någon annan?!

En sak däremot som jag ska kolla på BVC nästa gång är detta med reflux! Några har skrivit om sina erfarenheter kring det där bebisarna sedan fått medicin för att hjälpa magmunnen. Värt att kolla iallafall så man kan utesluta det. Jag var själv en kräkig bebis så jag får väl igen min dos nu☺En ändå konstig sak, Ture kräks aldrig eller isf väldigt sällan på natten. Även om han käkar mycket på nätterna så kommer det aldrig upp?Så det generella tipset är håll ut! Gå med era trasor/handdukar på axeln, täck mattor och ha sunkiga kläder… (jag byter alltid om!) Jag gör mig iordning varje morgon för att känna mig lite fräsch, för att sen sluta kvällen fyra ombyten senare.

Tack för alla delade erfarenheter!

Matilda

Inlägget NÄR SLUTAR HAN KRÄKA? dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *