DOLDA KONSOLER

Nu ska jag visa hur vi löst upphängningen av hyllplanen i vårt vardagsrum. För det första detta är två mdf-skivor som vi sågat ut till den längd och det djup vi själva önskar eftersom vi inte kunde hitta något passande. Eftersom vi är mdf-galna så hade vi redan spillbitar hemma som vi kunde återanvända. Sedan har vi målat de vitt helt enkelt!

Upphängningen då, jo har ville vi dolda konsoler och även om lösningen är enkel klurade vi ett bra tag. Det slutade med att vi vända vanliga vinkeljärn åt olika håll. Dvs nedre hyllan vilar hyllan på den långa delen av vinkeljärnet och på den övre hyllan likaså, fast underifrån. Den taskiga målningen är medveten, alltså vi vill bara se till att de inte skulle blänka i silver. På vår hylllängd, ca 1,60 cm, har vi fyra vinkeljärn fästa på samma sätt hela vägen.

Eftersom vinkeljärnen är tunna så syns inte inte om man inte ligger på knä på golvet och tittar. Men beror ju såklart på hur högt ens hylla sitter. Hade dessa varit högre hade vi förmodligen fräst in de undre hyllornas vinkeljärn i hyllplanet.

Storleken på vinkeljärnen beror på hur djupa hyllorna är och hur mycket vikt hyllorna ska tåla.

Om det är något som ni inte får svar på här, fråga!

Kram!

Inlägget DOLDA KONSOLER dök först upp på MOE of Sweden.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *