TURES KVÄLLSRUTINER OCH SÖMN

Har lovat att dela med mig av våra kvällsrutiner som vi har för Ture. Ture blev fem månader i måndags men vi har hållit i kvällsrutinen vi kör nu sedan ungefär en månad tillbaka, dvs från då vi började föra in gröt som mål. Viktigt att säga, vi förde långsamt in gröten, typ en sked/dag i början, öka med två/dag, halvportion/dag, två halva/dag osv. Eftersom Ture hade kolik så var vi väldigt försiktiga och såg noga till att magen hängde med. Nu äter han en fullportion på fm och en full portion på kvällen.

Strax innan 19 gör Johan iordning honom för natten (jag nattar Iris), smörjer honom (han är torr) ger A-droppar, torr blöja, smörj i rumpan om det behövs, pyjamas på! Sen är det dags för gröt, någongång mellan 19-19.15, hel portion och någon fruktpure, lite vatten.

Lagom till Iris somnat om kommer Johan och Ture upp. Går in i vårt sovrum, liten lampa tänd väldigt svagt. När vi lagt oss släcker vi helt och jag har låtit honom amma vid läggning också, dels för att fylla upp men också i hopp om att han ska somna då, men det har bara hänt EN gång. Efter han snuttat lite så lägger vi honom på sin kudde mellan oss i vår säng (en vanlig dunkudde fast ganska platt men han sjunker ändå ner lite), han vill liksom ha kudde upp på sidorna om ansiktet.

(Vet att han bör sova i egen säng osv osv, men för oss har det alltid funkar bättre i vår säng hade samma med Iris).

Nu börjar stöket, som förvisso blivit mindre och mindre, men fortfarande stök. Han kommer inte till ro. Han vrider, vänder, gnäller och skriker hela tiden.. typ precis när han liksom har somnat. Så då får vi alltid ta upp honom (för han skriker så in i den!). Tidigare gjorde vi livets alla övningar inom benböj för att han skulle somna i famnen och det kunde ta TIMMAR! Nu räcker det oftast med lätt gung och tar max 20 min. Då är klockan oftast runt 20, och då sover han till någon gång mellan 00.30-03.00 isch? Oklart varför det varierar. Men detta började han med bara förra veckan, utan att vi gjort annat än att släcka lampan helt. Nämnas bör kanske att jag INTE sover i samma säng, Johan sover med Ture, men det upplägget hade vi även när han åt typ 100ggr/natt.

Vi det första uppvaket får han mat, sen somnar han om snabbt och sover till 4-isch då han ofta vaknar och gnäller. Här lyckas Johan natta om honom relativt smidigt så sover han till 5.30-06 ungefär, då får han mat igen. Sen somnar han oftast efter mindre än en timma igen, men då är man ju redan uppe!

Just nu diskuterar vi mest om vi ska klippa första målet direkt nu när vi ändå håller på… men vi har det inte riktigt i oss än. Så vi väntar nog lite till.

Inlägget TURES KVÄLLSRUTINER OCH SÖMN dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *