EGEN HALLONGLASS!

Fick så många frågor om glassen Iris och mormor gjorde igår och lovad dela receptet. Det var på riktigt den godaste glass jag ätit! Jag och Johan stod med sked och skålåt!

Här kommer receptet:

  • 3 äggulor
  • 100g socker
  • 10g vaniljsocker
  • 2,5 dl fetmjölk
  • 2 dl grädde
  • Färska hallon från trädgårdslandet.

Vispa äggulorna, sockret och vaniljsocker tills det är fluffigt. Tillsätt mjölk under omrörning. Vispa grädden ganska hårt och rör ner övriga ingredienser i grädden. Se till att de blandas ordentligt. Slå på glassmaskinen och häll i blandningen. iris kostade i hallon efterhand så vissa mosades och vissa blev hela.

Mamma har en gammal Philips glassmaskin men jag tror det skulle funka lika fint att direkt portionera ut i glassformar! Dessa formar köpte jag på Lagerhaus för ett par år sedan, men googla så hittar du säkert något liknande.

Inlägget EGEN HALLONGLASS! dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *