DIY: kökshanddukar av gammal gardin

Jahapp, då har jag sytt igen! Denna gången blev det fyra kökshanddukar. Jag köpte tre längder gardiner på senaste loppisturen, och en av dom klippte jag helt enkelt till fyra rektanglar, plus en remsa på ca 4 cm bred och lika lång som hela tygstycker, som blev upphängarna. Remsan vek jag på mitten och vek in båda de råa kanterna mot viket, och sydde raksöm längs med hela. Klippte sedan ut fyra bitar ur remsan, ca 8 cm vardera. Fållade alla kanter på rektanglarna och sydde fast en av upphängningsbitarna på ena kortsidan av rektangeln. Pillade likson bara in ändarna under fållen och sydde fast den med sömmen för fållen. Förstärkte själva hållaren genom att bara köra fram å tillbaka där ändarna gick in under fållen. Och så var det klart!

Inlägget DIY: kökshanddukar av gammal gardin dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *