Recept: klarbärsmarmelad

Jag och mamma gjorde saft på klarbär häromdagen, och så blev jag sugen på att se hur bären skulle funka som marmelad. Vi äter mycket småplock nu under semester, och till osten går det ju en del marmelad… Sagt och gjort! Jag kokade en liten sats och blev himla nöjd!

Klarbärsmarmelad 

– 5 dl urkärnade klarbär
– 2,5 dl socker
– ½ dl vatten

Gör så här:

Dela eventuellt klarbären på hälften (om du inte vill ha så stora bitar i marmeladen). Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt marmeladen småputtra tills den mesta av vätskan kokat bort och marmeladen börjar bli lite fastare i konsistensen. Jag kokade min i ca 25 minuter. Vill du testa konsistensen kan du klicka upp lite marmelad på en tallrik som får svalna. Efter ett tag i kylskåpet stelnar marmeladen dock ytterligare.

Häll upp marmeladen i en ren och torr tätslutande burk. För att undvika att glasburken spricker kan du skölja utsidan av den i varmt vatten innan du slår i marmeladen. Låt sedan marmeladen svalna i burken och förvara sedan i kylen. Detta recept ger ca 2 dl färdig marmelad.

Inlägget Recept: klarbärsmarmelad dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *