ATT HITTA RÄTT ARKITEKT

Jag känner att vi måste backa bandet lite nu. Det har hänt så otroligt mycket de senaste veckorna så jag måste ta allt i kronologisk ordning. Både för min egen skull men också för att ni ska hänga med i turerna.

Ända sedan vi köpte huset, osett i maj, har jag och Johan jobbar väldigt intensivt med planlösningen. Huset är ett tidigare tvåfamiljshus som gjordes om till enfamiljshus för över 20 år sedan. Men det som då varit den absolut största utmaningen var att slippa alla genomgångsrum som övervåningen bjöd på.

Vi satt varje kväll fram till början på juli och vred, vände, kände, ändrade och började om. Vi tycker att vi är ganska vassa på att se lösningar (läs Johan) och nya idéer till planlösning. Men vi körde fast. Eller vi hade ett ”sista” förslag som vi va ok med men inte helt nöjda med. Någonstans längst dessa månader bestämde vi oss för att anlita ett proffs. Någon som ser saker på ett annat sätt, lyssnar in behoven och som är van och erfaren att skapa flöden.

Jag frågade er på story om tips! Jag fick in massor av namn och jag stalkade runt lite på de olika namnens hemsidor och IG konton. ETT fastnade vi bums för! Weronica Darius på Arkoform i Falköping. Två stora anledningar till det:

1. Av det vi såg på Arkoforms IG så såg vi Weronicas mångsidighet. Massa olika typer av projekt, renoveringar, nybyggen, tillbyggnader, offentliga miljöer, privata bostäder, gammalt och nytt men allt med en känsla som var helt unik!

2. Hon skissar för hand! En känsla på papper som du aldrig kan få i vår digitala värld.

3. Hon är från min hemstad! Det kändes otroligt fint att få knyta ihop mitt och Johans ursprung och blivande hem på detta sätt.

Jag mailade Weronica direkt och vi kom snabbt fram till att vi behövde ses. Vi synkade våra semestrar med en träff i Jönköping. Där delade vi med oss av våra tankar, skisser, idéer och Weronica ställde frågor. Vår känsla var att hon verkligen hajade vad vi var ute efter och att hon förstod oss. Väldigt inkännande! Det var ett möte på ca 1 1/2 timma, hon fick originalskisserna från 1935 och lite kontrollmått, sen sa vi KÖR!

12 augusti rasslade förslaget in. Och jag kan knappt med ord beskriva nyfikenheten! Vi var helt tokiga här hemma och vågade knappt öppnad dokumentet. Nej men alltså vi satt båda ganska tysta, BEGRUNDADE varje lite detalj. Ibland hummade vi lite… och nickade. Förslaget var helt GENIALISKT!

Sedan dess har denna ritning varit vår bibel. Vi behövde inte ens ta det ett varv till, den var klockren! Vi kommer att köra på Weronicas förslag så när som rakt upp och ner, men några små små ändringar som följde med konstruktörens utlåtande med lite rör och sånt! Liten justering i köket, vi spegelvänder ett badrum och minskar med en garderob. Ja det var det. Ni hör ju själva, kan det blir mer spot on?

En VÄLDIGT cool grej är att Weronica inte hade sett bilden på vår baksida när hon ritade den. Ser ni trappen? Alltså!!

Här är ett förslag på hur vår baksida skulle kunna se ut om några år. Vi vill ha ett förslag på fler dörrar ut och en terass som passar till husets tidsanda.

Bild på husets baksida idag. Det är för övrigt en bedrift av fotografen som tagit denna bilden att få en så lummig trädgård att framstå så kal🙈

Vi är så otroligt nöjda med det Weronica skapat åt oss, och kan på det varmaste rekommendera henne för alla som söker efter samma sak som vi gjorde. Nu kör vi, idag har hantverkarna påbörjat rivning så nu är det bara att åka med!

Inlägget ATT HITTA RÄTT ARKITEKT dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *