KÖKSBONANZA!

Jag har fått så otroligt mycket frågor kring vårt blivande kök, och det har inte varit någon enkel historia. Det är sällan enkelt med renoveringar där vissa mått bara är att förhålla sig till. Det jag haft absolut svårast att ”komma över” har varit att ha bänkskivan högre än fönstret. Har aldrig någonsin gillat det, men hör hade vi inte så många alternativ och jag har förlikat mig med att den blir bra ändå. Sett långa fina ex på det!

Vi har varit otroligt splittrade i alla val, disponering osv så därför har jag inte delat så mycket mer än färgprover och bänkskivetankar. Men nu har vi bestämt oss för hur det blir!

Så här kommer disponeringen att se ut, och detta är ju en riktigt trist bild, så bortse från färg på luckor, väggar och konstiga streck i väggar osv. I köksön ska det tex bli en öppen hylla av täcksidor där bänkskivan hänger i luften. Hela bänkskivan syns inte på bilden, med den fortsätter lite till längst ut till vänster på översta bilden.

Här har vi nött runt så mycket! Egentligen ville vi ha fler högskåp men det gick inte att få till, så lösningen blev att ugnen får ha sin plats i ön. Klar nackdel att ha den lågt, klar fördel att den inte syns OCH att det är nära mellan spis och ugn. Jag tror det kommer kännas ok!

Kyl och frys blir i högskåpen, två stycken tvådelade så alla kylvaror blir i de två övre partierna och mindre frys i nedre delarna. Vi kommer ha en halv frys i källaren+frysbox så det kommer finnas plats för frysprylar… nu slog det mig! Borde man ha en hel kyl och en tvådelad uppe ist?🤔

Det lilla hålet ni ser på sidan av fönstret är vårt lilla kaffehål som vi kallar det. Här blir det bara 40 cm djupa skåp med en hålöppning på 120 cm där vi ska ha kaffebryggare, kaffe, koppar osv. Älskar den idén!

När det kommer till materialvalen så kommer vi köra på IKEA-stommar men luckor från annan leverantör. Luckorna blir i grå/grön/sand- isch. Bänkskivorna från Silestone har vi hämtat uppe på Snicken och vi väljer mellan en skiva som smälter ihop ganska mkt med luckorna och har lite kalkstensfeeling i sig- royal reef! Och en ljusar skiva som bryter av mer, Blanco River.

Bänkskivan kommer ha ett ganska lågt stänkskydd, tänker max 15 cm högt och sträcka ut sig även på köksbänkens kortsidor.

Dessa färgprover och bänkskiveprover har många efterfrågat sen jag visade på story.

Det gäller att testa färger och material i olika ljus i utrymmet det ska vara. Vi flyttar runt hela tiden och färgerna ger sig olika på alla väggar och ljuset gör sitt! Färgen på ”potentiell luckfärg” är ex. Klipphäll som ni ser på övre bilden (dock filter på båda, men samma).

Belysningen i köket har vi också lagt mycket tid på, allt måste ju liksom tänkas igenom i sin helhet för att kunna bestämma vart lampor ska hänga, vilka lampor det blir på ett ungefär, vilka uttag som krävs och sedan markera exakt vart uttagen ska sitta.

Längst köksbänken blir fokus på dimbara spottar som vi kan rikta och korrigera efter behov. Jag fullkomligt avskyr inbyggda spottar i taket, tror inte det finns något värre ljus än spottar uppifrån, speciellt i badrum där hela ansiktet skuggas. Så inget sånt i detta hus.

Över köksön blir det någon form av hängande lampor, är lite sugen på den gamla bulb-godingen eller möjligen något helt annat?!

Eftersom vi har inbyggd fläkt i vår blivande spishäll så blir väggen bakom helt ren. Där kommer vi sätta hyllor, kanske inmålade, kanske i såpad ek… men likt som på nedan. Så snyggt! ÄLSKAR!!!

Bild från Pinterest

Jag tror det var det jag hade att säga om köket nu. Som vanligt är det bara att fråga på så svarar jag efter bästa förmåga. Tack och kram!

Inlägget KÖKSBONANZA! dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *