IRIS NYA RUM

Som ni märker rasslar renoveringen på i ett rasande tempo! Både helt underbart men också stressande. Beslut som vi trodde skulle ligga längre fram i tiden skulle plötsligt tas asap. Men som ni vet är vi ganska välplanerade så inget är såklart inte bara taget ur luften.

Så, för att ge er lite mer kött på benen tänkte jag skriva lite mer om Iris rum, det rum som ligger längst fram i arbete. Här är det redan målat och endast golvet och dörren är kvar att fixa.

Bild från prospektet! Från Iris rum in i vårt
(som nu är igensatt).

Vi börjar med färgerna! Iris har önskat rosa, helst typ crazy-rosa och jag vill helst inte ha rosa alls. Men det är trots allt hennes rum och för mig är det väldigt viktigt att hon ska tycka om sitt nya rum så det fick bli en kompromiss. Jag visade några olika rosa kulörer med lite rostigare ton för henne och hon fastnade för denna. Sen valde jag att låta tre av fyra väggar vara i en ljus lätt bruten mot rosa nyans för att inte bli totally dränkt i pink. Kombinationen blev SÅ fin och Iris fnittrade glatt åt färgen när hon fick sen den live.

Anemon från Beckers färg

Älvdans från Beckers färg

Iris rum är väldigt stort, ca 3 x 6m, så det är ett klurigt rum att få till en snygg matta i tycker jag + storleken gör att det blir lite ”ekande”. Så här inne har vi bestämt oss för att lägga en heltäckningsmatta. I Sthlm använde vi oss av Golvabias mattor och så även denna gång eftersom deras sortiment är helt otroligt! Vi har valt en av deras nyheter med kort lugg och en lugn dämpad kulör. Iris ville såklart ha rosa även här men jag och Johan har fastnat för en lite sandig färg som kommer funka den dagen hon inte är så pepp på den rosa färgen mer.

I övrigt kommer hennes rum att innehålla skrivbord med mycket utrymme för pyssel, hon han pyssla och måla i evigheter. Musik och böcker! Jag skulle vilja ha en ribbstol där inne för hon är en klätterapa men vi får se hur ytorna ter sig! Och hon ska få en fin sänggavel som kommer passa in i tonerna så fint.

Hoppas ni gillande detta inlägg och jag ska fortsätta dela rum för rum:)

Inlägget IRIS NYA RUM dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *